Моральний дух талібів підірваний, і вони силою змушують мирних жителів братися за зброю

Вівторок, 23 жовтня 2001, 14:35
Військове керівництво антиталібської коаліції вважає за можливе завершення наземної операції США в Афганістані і відновлення законної влади у Кабулі протягом найближчого місяця. Про це заявив начальник управління розвідки міністерства оборони Ісламської держави Афганістан генерал Мухаммад Дауд.

На його думку, найбільш вірогідним напрямом початку широкомасштабної наземної операції США в Афганістані потрібно вважати південне - Хост - Кандагар - Джелалабад - Кабул. Саме в цьому регіоні, підкреслив генерал, розташовані основні військові бази терористів, а також бази самого Усами бен Ладена.

Разом з тим, на думку Мухаммада Дауда, успіх наземної операції багато у чому залежить від координації Сполученими Штатами своїх дій з керівництвом об'єднаного фронту.

Як вважає Дауд, наземна операція США зустріне повсюдну підтримку з боку місцевого населення у тому випадку, якщо США офіційно заявлять про узгодження своїх дій із законним урядом Афганістану. І після закінчення операції на першу ж його вимогу американські війська залишать Афганістан, надавши афганському народу можливість самому вирішувати питання про склад майбутнього перехідного уряду, повідомляє РІА Новини.

Генерал підкреслив, що зима не стане перешкодою для дій сил об'єднаного фронту. Більш того, з його слів, з початком зими будуть перекриті всі перевали Саланга, що відділяють північну частину Афганістану від Центральної частини країни, в тому числі і від Кабула. І це буде на руку об'єднаному фронту. Дауд пояснив, що таліби, особливо їх непримиренна частина, будуть відрізані від основних сил, і будуть вимушені добровільно скласти зброю, або будуть знищені.

Керівник афганської розвідки зазначив також, що моральний дух талібів "докорінно підірваний, і зараз вони силою примушують місцеве населення братися за зброю".

Читайте також:

* "Аль-Каїда" стріляє по американцях їх зброєю
* За даними талібів, в результаті останніх авіанальотів США загинули 20 мирних жителів
* Моральний дух талібів підірваний, і вони силою змушують мирних жителів братися за зброю
* Британський спецназ воює на боці Північного Альянсу
* Президент Пакистану закликає американців закінчити війну до того, як почнеться рамадан
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* В Афганістані загинули 25 американців
* США в ході авіанальотів знищили тільки 10% військового потенціалу талібів
* Другий випадок захворювання на сибірську виразку у Вашингтоні
* Пентагон спростовує інформацію про збитий вертоліт і хімічну зброю
* Внаслідок бомбардування США загинув 10-річний син мулли Омара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування