Плющ і Безсмертний підуть на вибори або з "НУ", або з НДП – Пустовойтенко

Вівторок, 23 жовтня 2001, 16:44
Голова ВР Іван Плющ і представник президента в парламенті Роман Безсмертний, які є членами політради НДП, не можуть, згідно з статутом партії, залишатися її членами, якщо підуть на парламентські вибори 2002 в складі "Нашої України".

Про це у вівторок заявив голова НДП Валерій Пустовойтенко, коментуючи таку можливість розвитку подій.

Кажучи про таку можливість стосовно Плюща, голова НДП сказав: "Ми будемо розглядати це питання, по-перше, чи буде це виборчий округ, або виборчий список, по якому піде спікер". При цьому Пустовойтенко додав, що Плющ "може очолити" виборчий список НДП або виборчий список блоку "За єдину Україну".

У той же час, Пустовойтенко підкреслив, що "бесід" про співпрацю блоку "За єдину Україну" з блоком "Наша Україна" не було, і подібні пропозиції не надходили від блоку, очолюваного екс-прем'єром Віктором Ющенком, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коментуючи повідомлення про те, що Безсмертний буде політичним координатором виборчого штабу блоку "Наша Україна", Пустовойтенко зазначив, що він не розмовляв з цього приводу з представником президента в парламенті. Крім того, Безсмертний не подавав заяви про свій вихід з НДП. "Буде така заява, будемо розглядати це питання", - додав Пустовойтенко.

У той же час, з його слів, для партії буде "втратою", якщо Безсмертний вирішить вийти з НДП, оскільки він є "відомим політиком" в Україні. "З іншого боку, кожна людина хоче себе в якихось напрямах виявити, одні - в політиці, інші - в економіці, в тій або іншій партії", - відзначив голова НДП.

При цьому Пустовойтенко підкреслив, що альтернативи об'єднанню всіх демократичних сил в Україні немає, зазначивши, що, починаючи з кінця 1999 року, НДП постійно виступає за об'єднання всіх політичних сил в державі.

Як повідомлялося, блок "За єдину Україну!" складають Аграрна партія, Народно-демократична партія, Партія регіонів і "Трудова Україна".

Основою блоку "Наша Україна", очолюваного Ющенком, є Народний Рух України, партія "Реформи і порядок", Український Народний Рух, про намір увійти у блок заявили ще декілька партій. Функції керівника виборчого штабу блоку "Наша Україна" буде виконувати лідер групи "Солідарність" в парламенті Петро Порошенко, функції політичного координатора - Безсмертний.

У понеділок Безсмертний висловився за об'єднання блоків "Наша Україна" і "За єдину Україну". Цю ж ідею висловив спікер парламенту Плющ, який не заявляв поки про намір йти на вибори в блоці "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування