Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Аеросвіт", "МАУ" та "Авіалінії України" думають, як би об'єднатися

Вівторок, 23 жовтня 2001, 18:25
Україна проводить тендер з визначення консалтингової компанії для вибору оптимальної схеми об'єднання авіакомпаній "Аеросвіт", "Міжнародні авіалінії України", "Авіалінії України" в єдину Національну авіакомпанію.

Про це повідомив на прес-конференції у Києві генеральний директор авіакомпанії "Аеросвіт" Григорій Гуртовий. Він не уточнив деталей проведення тендера, зазначивши, що його підсумки планується підвести найближчим часом.

Зі слів Гуртового, сьогодні існує не менш п'яти схем можливого злиття, кожна з яких буде вивчатися як в авіакомпаніях, так і акціонерами, які ухвалять остаточне рішення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання про доцільність входження в єдину компанію "Авіаліній України", які мають велику заборгованість, генеральний директор заявив, що "поки, на сьогоднішній день, ніхто не бачив цифр, ми не можемо нічого сказати про те, що таке величезний борг "Авіаліній України" (за неофіційними даними, на кінець 2000 року об'єм зовнішньої заборгованості "АУ"- $7,8 млн., внутрішньої - $12,4 млн.).

При цьому він зазначив, що оцінка боргів "Авіаліній України" буде здійснюватися, тільки "в застосуванні " до оцінок того бізнесу і тих об'ємів робіт, які будуть пов'язані з процесами об'єднання.

Зі слів Гуртового, сьогодні обговорюється варіант створення не авіахолдингу, а єдиної корпоративної структури. Питання про розподіл часток між акціонерами буде визначене з вивченням бізнес-моделі, повідомив він.

За даними "Аеросвіту", в статутному фонді ЗАТ - 62% належать українським власникам, в тому числі Фонду держмайна України - 22%, ЗАТ "Агентство повітряних сполучень і туризму "Аеротур" (Україна) - 40%, компанії "Gilwаrd Investments B.V." (Нідерланди) - 38%.

У статутному фонді "Міжнародних авіаліній України" за даними на вересень, до оголошення банкрутства Swissair, - 61% були власністю держави, 23% - австрійської Аustrian Airlines і швейцарської Swissair, 10%, - Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), 6% - міжнародної лізингової компанії Debis Air Finance.

Державіакомпанія "Авіалінії України" готувалася в 2001 році до приватизації. За орієнтовними оцінками "Авіаліній України", майно компанії оцінюється в $8,5 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: