Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні по-справжньому борються з поширенням нелегального Microsoft

Вівторок, 23 жовтня 2001, 18:46
Українські державні і правоохоронні органи вживають масштабних заходів проти поширення нелегального програмного продукту. Зокрема, були вилучені комп'ютери, оснащені контрафактними програмами, накладалися великі штрафи на власників комп'ютерних клубів та фірм, які займаються збиранням комп'ютерів.За деякими даними, в цих акціях безпосередню участь брали співробітники представництва корпорації Microsoft в СНД.

"Українська держава робить конкретні кроки, спрямовані на розв'язання проблеми нелегального використання програмного забезпечення в органах державної влади", - заявила Ольга Дергунова, голова представництва Microsoft в СНД. - Приємно зазначити, що одним з перших цей крок здійснило Міністерство освіти та науки, тим самим сприяючи вихованню правової культури у підростаючого покоління".

Microsoft та українські владні структури поширюють партнерські зв'язки. Згідно з прес-релізом корпорації, Microsoft і Міністерство освіти та науки України підписали меморандум про співпрацю, в рамках якого сторони "планують реалізувати комплекс заходів, сприяючих розвитку інформаційних технологій в Україні".

Корпорація Microsoft повністю бере на себе локалізацію версій Microsoft Word 2002 і Outlook 2002, що входять до складу пакету офісних додатків Microsoft Office XP, а також переклад їх українською мовою. Передбачається, що українські версії текстового процесора Word і клієнтського додатку обміну електронними повідомленнями і групової роботи Outlook будуть випущені у першому півріччі 2002 року.

Міністерство освіти та науки України, в свою чергу, в рамках програми з інформатизації середньої освіти повинно буде вжити заходів із запобігання постачання нелегального ПЗ в учбові заклади України.

З цією метою буде здійснено інвентаризацію програмного забезпечення Microsoft та розроблено комплекс заходів з забезпечення використання легального ПЗ Microsoft в учбовому процесі. Для цього збираються здійснити інвентаризацію програмного забезпечення Microsoft і розробити комплекс заходів з забезпечення використання легального Microsoft в учбовому процесі.

Згідно з Меморандумом також планується навчання групи українських спеціалістів програмним продуктам Microsoft в авторизованих центрах навчання з метою подальшого створення методик викладання сучасних інформаційних технологій в сфері середньої освіти.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування