"Наша Україна" перед обличчям ультиматуму

Вівторок, 23 жовтня 2001, 20:54
Нарешті відомий клієнт, заради якого були залучені гроші невідомих спонсорів і мізки анонімних PR-щиків "Нової Генерації України". Оцінити ідеологію партії про зміну покоління чиновників в Україні повинен був… Ющенко. Лідер Українського народного Руху Юрій Костенко підтвердив УП, що про бажання влитися до рядів "Нашої України" заявив герой щоденного ефіру Юрій Мірошниченко. Той самий, який зі своєю "Новою Генерацією" за регулярністю появи на телеекрані вже перевищив абсолютні рекорди Кучми на хвилину ефіру УТН.

Однак порив борця за оновлення влади до рейтингоносного тіла екс-прем'єра був зупинений творцями "Нашої України". Поставив на місце амбіції Мірошниченка лідер УНР Костенко: "Я вніс пропозицію, що "Нова Генерація" може брати участь в процесі, який об'єднує 27 молодіжних організацій, що створили молодіжну "Нашу Україну".

Зі слів рухівця, цю ідею підтримали всі члени координаційної ради блоку, що складається з лідерів партій, які вже оформили свої відносини з Ющенком. Сам екс-прем'єр поки зробив тільки символічну заяву: "Треба дати дорогу молодим". Однак у агресивно і масштабно рекламованої "Нової Генерації" розроблений свій план для Ющенка. Прес-секретар партії заявила УП, що "молодіжне крило "Нашої України" нас не цікавить". І "Нова Генерація" сама стала висувати умови! Найпринциповіша з них – "рівність в правах всіх членів, і адекватність їх представництва в блоці тому, що кожний учасник в нього приносить". Ага, можна уявити: тут же, з розгону, вічно незадоволені Рухи і ПРП відривають від себе хоча б, ну, по 3% власної частки в списку блоку Ющенка і віддають її Мірошниченку!

Проте, неминуча відмова не знімає, а, навпаки, ще голосніше ставить питання, яке протягом останніх місяців стало одним з найпопулярніших в журналістському середовищі: "Хто такий цей Мірошниченко, і хто за ним стоїть?"

Відомо, що у 1998 році Мірошниченко працював у Кінаха в економічному департаменті УСПП. Департамент складався тоді з трьох осіб: керівника, заступника керівника і радника, на посаді якого і працював нинішній борець за омолоджування чиновників. Також є інформація, що тепліше за інших в УСПП до Мірошниченка ставився заступник Кінаха Олександр Шнипко. Зараз він працює заступником держсекретаря Кабінету міністрів України.

У якийсь момент Мірошниченко з УСПП зник, а потім з'явилася газета "Нова Генерація", названа в честь однойменного громадського об'єднання. На першій сторінці - фотографія героя, всередині –інтерв'ю з ним же. Видання продовжувало виходити, тому сумнівів не було – під проект продовжують давати гроші.

"Медведчук нас не фінансує і не фінансував", - повідомили в прес-службі партії "Нова Генерація". Слід ес-деків – найпопулярніша версія в журналістських колах. Непряме підтвердження тому – участь рік тому об'єднання Мірошниченка в акції протесту під Кабміном, який очолював саме Ющенко.

Акція проводилося спільно з Українським національним комітетом молодіжних організацій, що до безтями симпатизує об'єднаним соціал-демократам. Однією з вимог мітингу була відставка першого віце-прем'єра – домітингувалися тоді до того, що випустили свиню з табличкою "Юра Єхануров". А зимою під час касетної кризи "Нова Генерація" не забула виступити на захист конституційного ладу - хоча це не показник, тоді поспішали висловити підтримку "гаранту" ледь не всі.

Джерела в СДПУ(О) стверджують, що "хлопчик" дійсно був, але розлучення відбулося ще влітку. Сам Мірошниченко назвав УП свої відносини з ес-деками "діловими". "Коли СДПУ(О) говорить про програму кадровий резерв, ми це підтримуємо. Якщо ж ви спитаєте, чи залежимо ми фінансово від СДПУ(О), я вам скажу – ні. Помилка наших політологів і журналістів в тому, що вони шукають того, хто за нами стоїть. Не знайдете. Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті, тим більше коли її там немає".

Крім СДПУ(О), ще існує нетривалий зв'язок між Мірошниченком і Порошенком: "нові генератори" зізналися, що "доручили депутатській групі "Солідарність" лобіювання збільшення витрат на освіту при формуванні бюджету-2001". Якщо Ющенко не прийме умови Мірошниченка, не виключена поява "молодих, але перспективних" в НЛО Богословської-Хорошковського. Загалом же, за інформацією джерел УП, долею "Нової Генерації" опікується безпосередньо Роман Безсмертний. Ці ж люди стверджують, що за резолюцією з Банкової кліпи Мирошниченка крутяться на всіх телеканалах з 90-відсотковою знижкою.

На питання, скільки витрачено на телерекламу, Мірошниченко відповідати не став: "Не можу коментувати". У "Новій Генерації" відповідають, що існують вони "за рахунок членських внесків", що складають 7 гривень з людини. У партії 3,5 тисячі членів. Внаслідок простої математичної дії виходять гроші, яких ледве вистачить на оплату рахунків мобільних телефонів. На що в "Новій Генерації" кажуть, що є ще і добродійні внески. Роблять їх виключно члени партії, завірили там же. "Це - підприємці середньої ланки", - в один голос не назвали прізвища ні прес-служба, ні Мірошниченко особисто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News