Кучма тисне на розслідування справи Александрова, заявляє комісія парламенту

Середа, 24 жовтня 2001, 11:11
У розпорядження тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування вбивства директора телерадіокомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецької обл.) Ігоря Александрова надходить інформація про істинні мотиви його вбивства і про те, хто скоїв злочин. Про це заявив голова комісії Анатолій Хмільовий, виступаючи в середу у Верховній Раді.

Хмільовий зазначив, що ця інформація потребує перевірки. З його слів, комісія збирається перевіряти всю інформацію, яка надходила за допомогою правоохоронних органів. Глава комісії також сказав, що на хід розслідування чинить тиск президент Леонід Кучма, який заявив, що вбивцю Ігоря Александрова знайдено, і що він убитий через помилку. "Хіба може тепер слідство підвести президента?", - запитав він.

Хмільовий звернув увагу на "страхітливе" техзабезпечення правоохоронних органів, зазначивши, що місце злочину було досліджено непрофесійно. Розслідування, з його слів, "ведеться дідівським способом".

Зі слів Хмельового, більшість членів комісії вважають, що не можна довірятися усній інформації правоохоронних органів про хід розслідування вбивства Александрова. Зокрема, зазначив він, всі люди, з якими зустрічалися члени комісії, всі свідки по цій справі висловлювали скептичне відношення до версії помилкового вбивства, що висувається правоохоронними органами. Ряд співробітників МВС, сказав він, в приватних бесідах також висловлювали негативну оцінку офіційної версії.

Глава комісії також зазначив, що через те, що немає закону про тимчасові спеціальні слідчі комісії парламенту, вона не може отримати повну і всеосяжну інформацію про справу, тому, з його слів, комісія використовує інформацію, що надходить як з офіційних, так і з неофіційних джерел.

На думку Хмільового, з інформації, яка є у розпорядженні комісії, можна робити висновки про те, що відсутній "чіткий кордон" між УБОЗ і організованими злочинними угрупуваннями, які обмінюються інформацією. Крім цього, "всі ми прослуховуємося - і пересічні громадяни, і народні депутати", - заявив він.

Александров помер 7 липня в лікарні після того, як кількома днями раніше невідомі жорстоко побили його в приміщенні телекомпанії.

Керівництво МВС стверджує, що вбивство Александрова не пов'язане з його професійною діяльністю і було скоєно через помилку – зловмисники не мали наміру вбивати Александрова, а хотіли залякати іншу людину.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...