Охоронник і водій Плюща обидва померли від коронарної недостатності - міліція

Середа, 24 жовтня 2001, 12:42
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов заявляє, що охоронник і водій українського спікера померли природною смертю. Це була "природна смерть за певних обставин. Там немає злочину і розкривати нема чого", - сказав Смирнов в середу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". Він навіть заявив, що "поки що немає підстав для порушення карної справи".

Міністр повідомив, що результати судово-медичної експертизи тіл водія і охоронника будуть відомі "днів за десять". За попередніми даними експертів, смерть обох наступила внаслідок ішемічної хвороби серця і коронарної недостатності.

Смирнов підкреслив, що під час експертизи тіл загиблих не було виявлено слідів токсину.

Він заявив, що "не може сказати, чи було вживання горілки причиною смерті охоронника і водія".

За словами міністра, зараз проводяться певні оперативно-слідчі заходи, міліція встановила, де знаходилися померлі перед смертю, з ким вони "контактували".

За висновком, який оприлюднив в середу перший віце-спікер Віктор Медведчук, смерть старшого прапорщика управління держохорони Павла Потеряйка (1955 року народження) і водія автобази Верховної Ради України Олександра Скляра (1963 року народження) наступила внаслідок гострої коронарної недостатності і ішемічної хвороби серця. Потеряйка знайшли мертвим ранком 22 жовтня у парковій зоні біля вул. Попудренка.

Неподалеку від місця подій знаходився "на вигляд" в стані алкогольного сп'яніння невідомий чоловік, якому співробітники МВС запропонували проїхати до районного підрозділу міліції.

Під час під'їзду до райвідділу міліції чоловік, як з'ясувалося, - водій Верховної Ради Скляр, звернувся до міліціонерів з проханням викликати йому "швидку". У 12.45 бригада швидкої допомоги констатувала його смерть.

Згідно з актом судмедекспертизи, смерть обох чоловіків наступила внаслідок гострої коронарної недостатності і ішемічної хвороби серця.

У цей час допрошуються свідки по цій справі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...