Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сибірська виразка знайдена у Білому Домі, але Буш не заражений

Середа, 24 жовтня 2001, 13:21
Президент США Джордж Буш, який виступив у вівторок із заявою для преси, повідомив, що він не заражений сибірською виразкою. Буш запевнив репортерів, що вранці у середу він прийде на роботу до свого кабінету, оскільки відчуває себе у Білому Домі у повній безпеці.

Таке визнання президент США змушений був зробити після того, як сьогодні стало відомо, що спори сибірської виразки були виявлені у кореспонденції, направленій у Білий Дім. Як повідомили представники спецслужб США, ні у кого із службовців, що торкалися до листів, симптоми захворювання не виявлені. Були проведені відповідні аналізи, які не підтвердили наявність захворювання.

Президент США Джордж Буш заявив у вівторок, що не здивується, якщо випадки зараження смертельною хворобою у США пов'язані з діяльністю терористичної організації Усами бен Ладена "Аль-Каїда", повідомляє НТВ.Ру.

Представники Джорджа Буша у вівторок увечері офіційно оголосили, що випадки захворювання на сибірську виразку в США, цілком ймовірно, пов'язані з терористичними актами 11 вересня. "Це одна з основних версій, яку в Білому Домі вважають цілком вірогідною вже досить давно", - заявив Арі Флейшер, прес-секретар Буша.

Reuters передає, що слова Флейшера - це "перша офіційна заява влади США про те, що сибірську виразку в Америці розповсюджують терористи". У той же час власті поки не висловлюють версії з приводу того, хто конкретно причетний до появи антраксу. Як заявив Арі Флейшер, він не знає точно, одна людина чи велика група змовників розсилає заражені листи. Також, зі слів прес-секретаря, "поки рано говорити" про причетність до справи інших держав.

Від сибірської виразки в Америці померли вже три людини, і ще декілька десятків заражені нею. Серед них - двоє працівників пошти, що померли у понеділок у Вашингтоні. Це підтвердив у вівторок мер Вашингтона Ентоні Уїльямс.

У штаті Нью-Джерсі, який межує зі столичним округом Колумбія, була госпіталізована співробітниця поштового відділення міста Гамільтон. У неї була виявлена легенева, найнебезпечніша, форма сибірської виразки.

Читайте також:

* Сибірська виразка знайдена у Білому Домі, але Буш не заражений
* Пентагон визнав, що "ненавмисно" розбомбив будинок для літніх людей, а дві бомби "випадково" потрапили у мирних жителів
* Влада США заявила, що випадки сибірської виразки пов'язані з терактами 11 вересня
* ФБР буде катувати затриманих членів "Аль-Каїди"
* У США антибіотики від сибірської виразки приймають 2 тисячі чоловік
* "Аль-Каїда" стріляє по американцях з їхньої зброї
* За даними талібів, в результаті останніх авіанальотів США загинули 20 мирних жителів
* Моральний дух талібів підірваний, і вони силою змушують мирних жителів братися за зброю
* Британський спецназ воює на боці Північного Альянсу
* Президент Пакистану закликає американців закінчити війну до того, як почнеться рамадан
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування