Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти Мороза підписали договір про співпрацю з радикалами-комуністами Мойсеєнка

Середа, 24 жовтня 2001, 14:26
Соціалістична партія України і Комуністична партія робітників і селян (КПРС) підписали політичну угоду про співпрацю у виборчій кампанії, яка передбачає, зокрема, узгодження кандидатур в мажоритарних округах. Одним з лідерів КПРС є відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями колишній член КПУ Володимир Мойсеєнко.

Як повідомив у середу інший лідер КПРС, Олександр Яковенко, однією з основних помилок, допущених лівими на минулих парламентських виборах, стали розбіжності в лівому русі й амбіції лідерів.

У зв'язку з цим він висловив вдячність СПУ, лідер якої Олександр Мороз запропонував керівникам неолігархічних партій і об'єднань створити єдиний блок, метою якого є "зміна системи влади на демократичну", а також підписати "Декларацію єдності". Водночас, Яковенко і перший секретар політради СПУ Іосиф Вінський зазначили, що мова про блокування двох партій поки не йде.

Вінський повідомив, що соціалісти звернулися з пропозицією про підписання декларації до різних політичних сил - від Компартії України до Рухів. Керівництво КПУ відмовилося підписати документ, вважаючи це недоцільним, підкреслив він. Перший секретар політради СПУ висловив припущення, що відмова комуністів пов'язана, швидше, не з серйозними ідеологічними розбіжностями між КПУ і СПУ, оскільки їх не існує, а з "неадекватною оцінкою" ситуації і "невизначеністю цілей комуністів на найближчому етапі". При цьому Вінський заявив, що Соцпартія готова підтримати в мажоритарних округах "десять-п'ятнадцять осіб" з Компартії, незважаючи на позицію, яку зайняло її керівництво.

Яковенко повідомив, що КПРС також веде консультації із сімома партіями, в тому числі і з "ліворадикалами", і з Прогресивною соціалістичною партією України, які, з його слів, готові сісти за стіл переговорів.

Відповідаючи на питання журналістів, Вінський також не виключив можливості продовження переговорів з Форумом національного порятунку для створення єдиного виборчого блоку.

Інтерфакс-Україна

Про перший вихід у люди КПРС читайте тут:

Ліві втратили монополію на пролетаріат

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування