Чи є у Порошенка партія "Солідарність", стане відомо в п'ятницю

Середа, 24 жовтня 2001, 20:02
Лідер депутатської групи "Солідарність" стверджує, що поки не знає, чи є він членом однойменної партії. "Зараз виникла правова колізія. Є рішення вищої ради партії "Солідарність", яке має бути затверджено в п'ятницю".

"Я був запрошений на перший з'їзд "Солідарності" [який відбувся минулого вівторка]. Пройшла дискусія з абсолютною меншістю делегатів, які були вибрані з порушенням правил мандатної комісії, і мандатна комісія одноголосно відхилила повноваження цих делегатів. Для того, щоб врятувати обличчя, вони спробували зробити демарш в зв'язку з протестом проти чогось. Проти чого, вони чітко сформулювати не змогли. Оскільки один з тих, хто залшив з'їзд, був директором чи дизайнерської, чи піарської, чи інтернетівської компанії, він спробував щось з цього розкрутити. Я не в матеріалі даного процесу і мені неприємно, що моє ім'я використовується для власної розкрутки якоюсь піарівською структурою. Я не брав участі безпосередньо в розбираннях". Порошенко також стверджує, що йому "було запропоновано на першому з'їзді очолити партію". "Я сказав, що з урахуванням різних обставин я беру тайм-аут, щоб обдумати пропозицію".

Під час роботи 1-го з'їзду партії "Солідарність" група антипорошенківської опозиції – представники 10 делегацій – залишили зал засідання. Після цього збори не змогли продовжити роботу через відсутність необхідних 2/3 делегатів. Причиною бойкоту вони називають порушення, з якими Порошенко може бути обраний на посаду партійного вождя. На їх думку, лідер фракції "Солідарність" не може займати посаду керівника даної партії, оскільки є членом "Партії регіонів". На що Порошенко на з'їзді відповів, що буквально напередодні подав заяву про вихід з партії Азарова і пішов у відставку з посади заступника керівника "Регіонів". У той же час, згідно з чинним законодавством, заява про вихід з партії розглядається партійною організацією протягом 14 днів, і якщо не прийнято інших рішень, член партії вважається таким, що вибув з її рядів, стверджують опоненти Порошенка.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...