Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фініта ля комедіа, або прощавайте, єврокубки

Четвер, 25 жовтня 2001, 01:46
"Борусія" – "Динамо" – 1:0
Гол: Росіцкі 34

Борусія: 1.Леманн, 2.Вернс, 3.Еванілсон, 7.Ройтер, 8.Коллер, 10.Росіцьки, 15.Олісе, 17.Деде, 18.Ріккен, 21.Метцельдер, 29.Соренсен.
Динамо: 12.Рева, 2.Хацкевич, 5.Ващук, 7.Мелащенко, 8.Белькевич, 9.Гіоане, 14.Гусін, 17.Федоров, 21.Ідахор (Чернат), 26.Несмачний, 32.Гавранчіч (Боднар).

Київське "Динамо", поступившись в матчі з "Борусією" з рахунком 1:0, втратило всі шанси, навіть теоретичні, на продовження боротьби не тільки в Лізі Чемпіонів, але і в Кубку УЄФА.

Після 5-ти матчів в активі чемпіонів України лише одне очко. Киян в цій грі влаштовувала тільки перемога, якщо, звичайно, вони планували продовжити свій похід в єврокубках. Але, як виявилося, навіть нічия була б на радість "Динамо".

Матч же в Дортмунді продемонстрував зайвий раз проблеми в грі "Динамо".

По-перше, складалося таке враження, що саме футболістам "Борусії" нічого втрачати, а не динамівцям. Навіть програючи по ходу гри 1:0, після перерви динамівці ходили по полю, неначе вони виграють, принаймні, з форою в три м'ячі. А це не називається вже інакше, окрім як небажання грати до останнього.

Підопічні Заммера повністю контролювали хід гри, атаки "Динамо" були схожі на нечисленні спалахи активності, які в своїй більшості не призводили до небезпечних моментів біля воріт Йенса Леммана. За всю гру можна відзначити два моменти, які створили футболісти "Динамо". В першому таймі Хацкевич, отримавши м'яч в штрафному майданчику, з вигідної позиції пробив несильно в руки воротарю. Ще один епізод стався на останніх хвилинах гри, коли після прострілу Белькевича, Хацкевич з Гіоане в боротьбі з захисниками та з воротарем з двох метрів не змогли заштовхнути м'яч в ворота "Борусії".

Попри все, однією з найголовніших проблем "Динамо" залишаються дії в нападі. І хоча Лобановський на післяматчевому флеш-інтрев'ю зауважив, що не справився не напад, а група гравців, які повинні були забивати, відзначимо, що нині в "Динамо" немає пристойного нападаючого.

Олександр Мелащенко, можливо, в майбутньому й виглядатиме більш переконливо, але нині в нього є лише бажання, а ось з технічними даними та майстерністю в нього є проблеми. Не піддається жодній критиці гра темношкірого гравця команди Лакі Ідахора, який, здається, більш заважав грати в нападі, ніж приносив користі.

Знову ж таки, були проблеми в захисті, і саме в першому таймі оборона гостей нагадувала прохідний двір. Дещо виправилися після пропущеного голу захисники в другій половині гри. Але, все ж-таки, перший м'яч лежить повністю на гравцях захисту. Нападник гостей, Томаш Росіцькі, пройшов в штрафний майданчик "Динамо", нехитрим фінтом обіграв Ващука і сильно пробив в лівий кут воріт Віталія Реви 1:0. І це також при тому, що Росіцькі намагалися завадити пробити ще двоє динамівців Гусин та Гіоане.

Всеж-таки варто визнати, що динамівці могли поступитися й з більшим рахунком. В першому таймі м'ячі після ударів Яна Коллера та Діде лише дивом не влетіли до воріт Реви, в обох епізодах неточно пробили дортмундці.

Окрім цього, небезпечно по воротах Реви пробивали Олісе, той же Росицький, Діде. Відзначимо, що ніяк не вплинули на хід гри і заміни, які зробив Лобановський, хоча особливо вибрати з кого в "метра" й не було. Але заміна Ідахора на Черната заспокоїла хоча б психологічно, а ось вихід Боднара замість Гавранчіча не був повноцінним, хоча й югослав провів не найкращу свою гру за "Динамо".

Стосовно дій Реви в воротах, то в пропущеному м'ячі його провини немає, він просто, як кажуть, не виручив, але після деяких дальніх ударів він парирував удари гравців "Борусії".

Отже маємо те, що маємо. Після гри приходять на думку слова Олексія Михайличенка, який запевняв, що команда в матчі з "Борусією" намагатиметься зіграти якісно та красиво. Єдине, що було красивим в виконанні динамівців – це удар Мелащенко "ножицями", але вже некрасиво його піймав Леманн, хоча по іншому не могло й бути - адже м'яч летів йому прямісінько до рук.

"Динамо" залишилося провести останню гру в Лізі Чемпіонів та єврокубках у наступний вівторок в Києві проти "Боавішти". І цей матч в тунірному становищі не вирішує вже нічого, єдине - це те, що динаміці можуть на прощання помститися португальцям за поразку на виїзді, та заробити ще грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування