Медведчук дуже хоче скласти "екзамен на зрілість парламенту"

Четвер, 25 жовтня 2001, 11:32
Головуючий на сесії перший віце-спікер Віктор Медведчук пообіцяв, що, не дивлячись на блокування комуністами роботи парламенту, Верховна Рада в четвер проголосує з питання прийняття Земельного кодексу у другому читанні.

"Ми вийдемо з цього питання шляхом голосування, і вийдемо сьогодні, 25 жовтня. Якщо не дадуть поставити на голосування тут [в сесійному залі], поставлю в іншому місці, хоч на третьому поверсі [де знаходяться кулуари і ложа преси]", - заявив Медведчук. Він сказав, що голосування буде або в залі, або бюлетенями.

Комуністи блокують розгляд Земельного кодексу у другому читанні, аргументуючи це тим, що він не був внесений до порядку денного роботи 8-ої сесії. Разом з тим Медведчук стверджує, що проект Земельного кодексу був включений до порядку денного роботи парламенту ще 13 вересня, коли голосувалася постанова про порядок роботи сесії.

Напередодні на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Кінахом Медведчук заявив, що "ухвалення Земельного кодексу – "екзамен на зрілість Верхоной Ради третього скликання". Зі слів першого віце-спікера, "зараз є 235-245 депутатів, які готові підтримати Земельний кодекс у другому читанні".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування