Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спори сибірської виразки знову знайдені у будівлі офісу Сенату США

Четвер, 25 жовтня 2001, 13:20
Ще один випадок виявлення спор сибірської язви був зафіксований в офісі Сенату (Hart Senate Office Building). Цього разу білий порошок у великій кількості знайдений біля вантажного підйомника, який стояв на першому поверсі південно-західного крила приміщення.

Це поки найбільша кількість спор сибірської виразки, яка була виявлена за останній час у США. Ймовірно, спори хвороби з'явилися у приміщенні після того, як влада країни оголосила про купівлю великої кількості антибіотиків проти сибірської виразки. Джордж Буш підтвердив, що погодився на купівлю у німецького концерну "Баєр" великої партії пігулок проти сибірської виразки по 95 центів за кожну.

В тому ж приміщенні, в офісі сенатора Тома Дешла вже було знайдено листа з білим порошком, який містив спори сибірської виразки більше тижня тому. Тепер же знову виявлені спори хвороби вже у південно-західному крилі будівлі. Пошта зазвичай піднімається вантажним пристроєм, біля якого і були виявлені спори сибірки, але поки невідомо, яким чином потрапив до офісу сенатора перший лист, повідомляє CNN.

Південно-західний відсік будівлі блокований. У південно-східному, де раніше було знайдено лист для Томаса Дешла, вже проведено дезактивацію. Інші відсіки будівлі залишаються відкритими.

Міністр поштового сполучення США Джек Поттер зазначив, що немає поки потреби у тому, щоб перекрити листування у країні. "Ми поки виявили тільки чотири спалахи сибірської виразки, які були спричинені білим порошком, що містився у листах – у Нью-Йорку, Флориді, Нью-Джерсі та Вашингтоні".

У США вже 32 випадки виявлення спор сибірської виразки і 13 осіб хворі на сибірську виразку – сім випадків шкіряної форми та шість випадків легеневої форми. Всі хворі – працівники ЗМІ та поштових відділень. Троє вже померли.

Читайте також:

* Священний місяць рамадан для Америки не перешкода
* Бази США створюються на території Афганістану
* Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
* Сибірська виразка знайдена у Білому Домі, але Буш не заражений
* Пентагон визнав, що "ненавмисно" розбомбив будинок для літніх людей, а дві бомби "випадково" потрапили у мирних жителів
* Влада США заявила, що випадки сибірської виразки пов'язані з терактами 11 вересня
* ФБР буде катувати затриманих членів "Аль-Каїди"
* "Аль-Каїда" стріляє по американцях з їхньої зброї
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування