Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенатору Дешлу і NBC надіслали сибірську виразку з хімічними добавками

Четвер, 25 жовтня 2001, 14:20
Спори сибірської виразки, що містяться у зараженому листі лідеру більшості сенату США Томасу Дешлу, були змішані з добавками, які роблять цю біологічну зброю ще небезпечнішою.

До такого висновку, повідомляє в четвер газета "Вашингтон пост", дійшли американські мікробіологи, що аналізують смертоносний зміст листа.
Посилаючись на відомості, отримані від "співробітника уряду, що має безпосередній допуск" до розслідування, газета пише, що виявлені добавки дозволяють спорам довго висіти у повітрі, і це полегшує потрапляння їх в організм людини, коли вона дихає.

"Ці хімічні добавки за складом такої складності, - говориться у статті, - що тільки три країни здатні виробляти їх". Цими країнами, заявляють джерела, - "є США, колишній Радянський Союз і Ірак".

При цьому, "кожна з цих країн використовує різну техніку, примушуючи передбачити, що мікроскопічний і хімічний аналіз, який на даний момент проводиться, може виявити більше відомостей про джерело спор, ніж генетичний аналіз, який поки нічого в цьому значенні не дав".

Газета додає, що у середу її джерело визнало, що дані, що є до цього дня, не дають підстав вважати, що спори сибірської виразки, які розповсюджуються в США, були виготовлені "в колишньому СРСР або Іраку", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зате внаслідок генетичного аналізу спор, що вже завершився, вилучених в офісі сенатора Дешла, в приміщеннях телекомпанії NBC в Нью-Йорку і у видавничому будинку у штаті Флоріда, встановлено, що вони абсолютно ідентичні.

Читайте також:

* Сенатору Дешлу і NBC надіслали сибірську виразку з хімічними добавками
* Спори сибірської виразки знову знайдені у будівлі офісу Сенату США
* Священний місяць рамадан для Америки не перешкода
* Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
* Сибірська виразка знайдена у Білому Домі, але Буш не заражений
* Пентагон визнав, що "ненавмисно" розбомбив будинок для літніх людей, а дві бомби "випадково" потрапили у мирних жителів
* Влада США заявила, що випадки сибірської виразки пов'язані з терактами 11 вересня
* ФБР буде катувати затриманих членів "Аль-Каїди"
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування