В полоні Північного альянсу 180 талібів

Четвер, 25 жовтня 2001, 15:11
Сили Північного альянсу взяли в полон 180 талібів. Як повідомило у четвер джерело в афганському посольстві в Душанбе, таліби були взяті у полон в ході боїв біля населеного пункту Шурча в 15 км від міста Мазарі-Шаріф.

За даними джерела, саме місто знаходиться у щільному оточенні сил Об'єднаного фронту Північного альянсу. Передові загони альянсу знаходяться у декількох кілометрах від аеродрому Мазарі-Шаріф, повідомляє РІА "Новини".

Масштабна операція Північного альянсу по наступу на Мазарі-Шаріф сьогодні була підтримана авіацією США. Як раніше заявив один з командирів антиталібської коаліції, внаслідок ракетно-бомбових ударів знищено біля 80 талібів. Бомбардування зазнають і передові позиції "Талібану" на півночі Кабула, повідомляє турецьке телебачення.

Командування Північного альянсу закликало американських військових посилити удари по передових позиціях збройних сил талібів, оскільки, за твердженням урядових військ, все попереднє бомбардування було "дуже слабке".

Тепер Північний альянс виступає за те, щоб США як можна швидше почали наземну операцію. Як заявив сьогодні один з польових командирів альянсу Іззатулла, чий загін б'ється з талібами на півночі від Кабула, "якщо Америка хоче покінчити з тероризмом і рухом "Талібан" в Афганістані, то вона повинна негайно ввести туди свої війська".

Він також повідомив, що таліби використовують мирне населення як "живий щит", ховаючись у житлових будинках в Кабулі і населених пунктах, прилеглих до лінії фронту.

У той же час сили, які протистоять талібам, відчувають нестачу зброї, боєприпасів і продовольства. "Наша головна проблема - недостатність тилового забезпечення", - говорить Гуль Мохаммад, польовий командир одного із загонів, які діють у районі авіабази у Баграмі.

Інший польовий командир Хаджі Барі зазначив, що до лав альянсу вливаються тисячі озброєних афганців, випереджаючи отримання наказу від керівництва Північного альянсу почати наступ на Кабул.

Читайте також:

* В полоні Північного альянсу 180 талібів
* Сенатору Дешлу і NBC надіслали сибірську виразку з хімічними добавками
* Спори сибірської виразки знову знайдені у будівлі офісу Сенату США
* Священний місяць рамадан для Америки не перешкода
* Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
* Сибірська виразка знайдена у Білому Домі, але Буш не заражений
* Пентагон визнав, що "ненавмисно" розбомбив будинок для літніх людей, а дві бомби "випадково" потрапили у мирних жителів
* Влада США заявила, що випадки сибірської виразки пов'язані з терактами 11 вересня
* ФБР буде катувати затриманих членів "Аль-Каїди"
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News