Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За час бомбардування Афганістану загинуло 150 чоловік - дані незалежних джерел

Четвер, 25 жовтня 2001, 15:33
Канадська служба порятунку RCF стала першим незалежним джерелом, яке надало сьогодні дані про жертви серед мирного населення Кабула. Згідно із заявою представника служби Фаділя Ділмана катарському телеканалу Al-Jazeera, за 18 днів безперервного бомбардування афганської столиці загинуло 150 чоловік. 210 людина, серед яких 60 процентів - жінки і діти, отримали поранення і знаходяться в госпіталях.

У RCF зазначають, що навколо Кабула у місцях скупчення людей склалася загрозлива ситуація. Зі слів Ділмана, у селах і гірських селищах, куди, рятуючись від повітряних рейдів, перемістилися тисячі сімей, дуже висока дитяча смертність. За останній час померли від голоду і переохолодження приблизно 600 дітей, повідомляє НТВ.Ру.

У той же час представник Всесвітньої організації охорони здоров'я у Пешаварі (Пакистан) виразив стурбованість з приводу зростання числа захворювань на туберкульоз у таборах афганських біженців. З його слів, фінансова підтримка регіональної програми боротьби з туберкульозом явно недостатня, до зими у зв'язку з напливом нових переселенців положення може стати дуже небезпечним.

Кабул був однією з основних точок удару американських бомбардувальників. Американці скидали також бомби на Кандагар, Мазарі-Шаріф, Кундуз і Герат.

Тим часом таліби раніше заявляли про набагато більше число загиблих серед мирного населення. За їх даними, у час авіаударів по Афганістану загинуло 900 чоловік.

Читайте також:

* Пентагон визнає, що може взагалі не знайти бен Ладена
* В полоні Північного альянсу 180 талібів
* Сенатору Дешлу і NBC надіслали сибірську виразку з хімічними добавками
* Спори сибірської виразки знову знайдені у будівлі офісу Сенату США
* Священний місяць рамадан для Америки не перешкода
* Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
* Сибірська виразка знайдена у Білому Домі, але Буш не заражений
* Пентагон визнав, що "ненавмисно" розбомбив будинок для літніх людей, а дві бомби "випадково" потрапили у мирних жителів
* ФБР буде катувати затриманих членів "Аль-Каїди"
* Американці помилково розбомбили позиції Північного альянсу
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування