Кучма не хоче віддавати партіям половину кримського парламенту

Четвер, 25 жовтня 2001, 17:06
Президент України Леонід Кучма не підпише закони про вибори в Верховну Раду Криму і про вибори до місцевих органів влади, якщо у законах буде передбачена пропорційна система. Про це Кучма заявив на прес-конференції у Феодосії.

Він підкреслив, що виборці у регіонах повинні голосувати за конкретну людину, яку вони знають. "Я голосую не за кота в мішку, а за реальну людину", - аргументував свою незмінну позицію президент.

На нараді з керівництвом Криму, яка відбулося перед прес-конференцією, Кучма заявив про необхідність збереження мажоритарної системи виборів до Верховної Ради автономії. З його слів кримський парламент є "представницьким, а не законодавчим органом", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кучма також зазначив, що треба вирішити проблему представництва депортованих народів у Верховній Раді Криму. На його думку, цю проблему треба вирішувати або шляхом створення національних округів, або наданням виборчої квоти.

Згідно з чинним законодавством, вибори до парламенту кримської автономії і місцевих органів влади проходять за мажоритарною системою. У законопроектах, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді, передбачається участь у виборах політичних партій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...