За фактом смерті загибелі водія й охоронеця Плюща порушено карну справу

Четвер, 25 жовтня 2001, 18:09
Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом смерті водія і охоронця голови Верховної Ради України Івана Плюща.

Карна справа порушена за ст. 119 частина 2 Карного кодексу - вбивство з необережності, повідомив на прес-конференції у Києві прокурор Києва Юрій Гайсинський. "Враховуючи обставини смерті і отримані дані, прийняте рішення про порушення карної справи. Слідство доручено прокуратурі Дніпровського району Києва", - відзначив прокурор.

Зі слів прокурора, в цей час "відпрацьовуються різні версії", однак, слідство "більше схиляється до версії про можливе отруєння невідомими отрутами". "Для інших версій мотивів немає", - підкреслив він, відмітивши при цьому, що "будь-яка версія має право на існування".

Він також сказав, що це - "головна версія". "У цьому випадку може бути необережність відповідальних облич установ харчування, які могли подати отруєну або недоброякісну їжу", - відзначив Гайсинський.

Прокурор повідомив, що розслідування встановить, що саме робили загиблі напередодні смерті у неділю. "Вони відпочивали, заходили у різні кафе Києва. Спочатку людей було 8, потім 3. Свідки є, і вони дають пояснення", - передає слова Гайсинського "Інтерфакс-Україна".

Начальник Головного управління МВС у Києві Петро Опанасенко заявив, що яких-небудь ознак, що свідчать про насильство, на тілі загиблих не виявлено.

"У ході слідства всі обставини і причини смерті будуть встановлені: куди вони заходили, що вживали", - відзначив він, підкресливши, що для проведення експертизи необхідно біля 10 днів. Опанасенко повідомив, що напередодні загиблі відзначали день народження.

Він нагадав, що водій Плюща був знайдений ще живим і доставлений до райвідділу міліції. "Зовні було видно, що людина знаходиться у стані алкогольного сп'яніння", - підкреслив начальник столичного главку.

У свою чергу, Гайсинський зазначив, що загиблі "були здорові більш-менш для свого віку". "Яких-небудь даних про загрозу на їх адресу на сьогоднішній день немає", - повідомив він.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи є смерть охоронця і водія Плюща безпосередньою загрозою українському спікеру, прокурор зазначив, що яких-небудь даних про це немає, так само як і немає "яких-небудь даних або мотиву допитувати офіційних осіб".

Як повідомлялося, у середу міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов заявив, що охоронець і водій померли природною смертю "при певних обставинах".

З висновків, оприлюднених у цей же день першим віце-спікером Віктором Медведчуком, смерть старшого прапорщика управління держохорони Павла Потеряйка (1955 року народження) і водія автобази Верховної Ради України Олександра Скляра (1963 року народження) наступила внаслідок гострої коронарної недостатності і ішемічної хвороби серця. Потеряйко був виявлений мертвим ранком 22 жовтня в парковій зоні біля вул. Попудренкf. Недалеко від тіла був знайдений ще живим водій Верховної Ради Скляр. Він помер вдень у райвідділі міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News