На ТЕТі – нові власники

Четвер, 25 жовтня 2001, 20:57
Визначення переможця на цій частоті триває уже півроку. Вона обтяжена численними судовими позовами двох основних претендентів на одноосібне користування каналом – телекомпаній "Київ" і ТЕТ.

І ось тепер усе починається спочатку. Хоча і не зовсім. Бо, фактично, потреби у попередньому розгляді документів на рівні Експертної комісії вже не буде, оскільки вона зі своїм рішенням визначилася ще влітку.

Доля каналу повністю в руках восьми членів Нацради. Але цього разу переможець має бути встановлений абсолютно чітко – більшістю від загального складу цього органу (тобто не менше, ніж п’ятьма голосами "за"). Так, у всякому випадку, вимагає нова редакція регламенту Нацради, прийнята 19 вересня ц.р.
Але напередодні вирішального голосування сталися суттєві зміни на ТЕТі – там оновився склад власників компанії.

Віднині володарями 96,5 тисяч акцій ЗАТ є 1) київське обласне комунальне підприємство "Київ-медіа"; 2) ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" (Київ); 3) Суркіс Ігор Рахмільович (усі три акціонери мають приблизно по 20% статутного фонду телекомпанії) і 4) громадянин Борисов Олександр Давидович (40%).

В оновленому квартеті акціонерів ТЕТу досить цікавою видається роль обласного комунального підприємства "Київ-медіа". Як зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Засуха, поштовхом для входження підконтрольної йому структури в коло акціонерів ЗАТ "ТЕТ" є незадовільне висвітлення життя столичної області на екранах телебачення.

"Фактично Київщина опинилася в зоні певної інформаційної блокади в телеефірі, - констатує губернатор, - що негативно відбивається на життєдіяльності області в цілому, морально-психологічному стані людей, зокрема".

І додає: "Телерадіокомпанія "Київ", що виходить на 30-му каналі, який покриває територію області повністю, опікується виключно проблемами столиці. Таким чином, Київська область – єдина з усіх, що не має стабільної системи регіонального мовлення". Організаційно-фінансово долучившись до ТЕТу, глава облдержадміністрації сподівається, що саме цій ТРК Нацрада видасть ліцензію на мовлення через 30-й канал.

Якщо переможе ТРК "Київ", ТЕТу доведеться йти на 42-й канал з потужністю передавача 10 кВт.

Цього недостатньо для покриття телесигналом усієї Київщини. Щоб повсюди в області одержувати якісну картинку, необхідно поновити роботу і на ретрансляторах, яких на Київщині більше п'яти. А в деяких віддалених районах, можливо, й спорудити нові. Ясна річ, ні ТРК "Київ", ні ТЕТу не хочеться нести додаткові витрати.

"Телекритика"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування