Кореспондента "Фактів" вбили - головна версія

П'ятниця, 26 жовтня 2001, 12:29
Головною версією вбивства позаштатного кореспондента газети "Факти і коментарі" тридцятирічного Юрія Гончара прокуратура вважає пограбування квартири, в якій той проживав, повідомив заступник прокурора Києва Віктор Шевченко.

За його словами, з квартири винесено багато речей, зокрема, одяг. "У здійсненні злочину підозрюється один з тих, що проживав у квартирі". Шевченко уточнив, що в цій квартирі "періодично проживало четверо осіб".

Відповідаючи на запитання про можливе відробляння версії вбивства, пов'язане з професійною діяльністю Гончара, Шевченко повідомив, що для цього немає підстав. "Він не був професійним журналістом і не виступав з критичними статтями", - говорить заступник прокурора. Він уточнив, що кореспондента було знайдено у четвер о 17.50 зі слідами задушення і травмами голови, нанесеними, найвірогідніше, молотком, а також з поліетиленовим пакетом на голові.

У самій газеті повідомили, що Юрій Гончар давно не працював в газеті "Факти і коментарі", знайдене в нього посвідчення позаштатного кореспондента газети було видано йому терміном на три місяці більше року тому.

Завідуючий кореспондентською мережею газети "Факти і коментарі" Володимир Шуневич зазначив, що це посвідчення "було вже давно недійсним". "Публікацій в нього небагато. Я особисто не пам'ятаю його публікацій", - говорить завкорами газети.

За попередньою інформацією правоохоронних органів, Гончар був пов'язаний з комерційними структурами. В газеті "Факти і коментарі" займався гуманітарними питаннями, зокрема, писав про безпритульних дітей і дитбудинки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування