США і Пакистан не змогли розколоти рух "Талібан"

П'ятниця, 26 жовтня 2001, 14:12
Розвідувальні служби США і Пакистана визнають, що всі їх спроби спровокувати розкол серед талібів і стимулювати дезертирство з рядів цього релігійного афганського руху, поки безрезультатні. Про це пише у п'ятницю газета The Washington Post на основі контактів з представниками розвідувального співтовариства Вашингтона і Ісламабада.

Зі слів джерела, близького до американської розвідки, очікування Вашингтоном дезертирства командирів талібів після початку бомбардування Афганістану виявилося "жахливо наївним".

Британська преса сьогодні повідомляє, що перша наземна операція США в Афганістані, яка проводилася в минулі вихідні, зустріла найсильніший опір з боку талібів і була на грані невдачі, повідомляє НТВ.Ру.

Інформовані військові джерела повідомляють, що через недостатньо чітко проведену розвідку США 75-й елітний полк рейнджерів зіткнувся з найсильнішим опором талібів.

Як зазначають джерела, американські військовослужбовці натрапили під Кандагаром на могутній обстріл талібів і були вимушені екстрено евакуюватися на вертольотах. Після аналізу ситуації, повідомляють джерела, США екстрено надіслали запити про допомогу до спецпідрозділів Великобританії й Австралії.

* Американські ЗМІ стверджують, що у Нью-Йорку загинуло 3 700 чоловік
* Антибіотики рекомендовано приймати працівникам 120 установ Вашингтону, в тому числі членам уряду, співробітникам Бібліотеки конгресу США і газети "Вашингтон пост"
* При розчищенні завалів у Нью-Йорку виявили склад наркотиків
* Сибірку виявили в ЦРУ
* ПЕНТАГОН ЧЕКАЄ ВАШИХ ІДЕЙ ПО БОРОТЬБІ З ТЕРОРИЗМОМ
* "Аль-Джазіра" не знала, що дає в ефір ролик з бен Ладеном, який поклав початок війни
* Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
* Пентагон визнав, що "ненавмисно" розбомбив будинок для літніх людей, а дві бомби "випадково" потрапили у мирних жителів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування