Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Продовжуються акції перевірки використання нелегального софту в Україні

П'ятниця, 26 жовтня 2001, 14:46
Рівень комп'ютерного піратства в сфері ділового програмного забезпечення в Україні досягає майже 90%, повідомив керівник відділу стратегічних програм представництва Microsoft в країнах СНД Євген Данилов.

За його словами, Асоціація виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance) внаслідок проведених досліджень дійшла до висновку, що 9 з 10 копій програм ділового призначення використовуються без ліцензії, тобто з порушенням закону.

Данилов повідомив, що цього року юридичні консультанти компанії Microsoft розпочали проводити в Україні спеціальні заходи, направлені проти порушників авторських прав, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У сфері підвищеної уваги - продавці комп'ютерної техніки і корпоративні користувачі, - підкреслив він. - Найбільших збитків компанії наносять саме постачання комп'ютерів з неліцензійними копіями продуктів Microsoft і незаконне використання продуктів без відповідних ліцензій у господарській діяльності".

За інформацією представника Microsoft, Асоціація вже провела декілька перевірок, за результатами яких порушені справи, і планує провести нові перевірки. Данилов повідомив, що в Україні не буде спеціальних програм, які дозволяють корпоративним користувачам найбезболісніше перейти на легальне забезпечення.

У той же час, з його слів, "існують необтяжливі для бюджету організацій схеми ліцензування, які дозволяють їм стати легальними користувачами, вони розраховані на 3 роки і дозволяють підприємствам істотно знизити одноразові інвестиції".

При використанні такої схеми підприємство щорічно повинне буде виплачувати близько $140 за пакет, що складається з найбільш популярних програм Microsoff - MS Office і операційної системи Windows.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...