Кучма та Єльцин зустріли "старого друга"

П'ятниця, 26 жовтня 2001, 19:28
У міжнародному житті дружні відносини глав держави мають важливе значення. До такої думки, побродивши берегом моря в районі дачі "Зоря", що на Південному березі Криму, дійшли екс-президент росії Борис Єльцин і нинішній гарант української Конституції Леонід Кучма.

"Це була зустріч старих добрих друзів", - сказав після зустрічі прес-секретар Кучми Ігор Сторожук.

Єльцин і Кучма спілкувалися кілька годин, і як стверджує прес-секретар, весь цей час вони присвятили виключно відносинам України і Росії, оцінивши їх "як добрі і конструктивні".

Уявіть собі, як обидва дідугани спілкуються приблизно в таких висловах - "Єльцин підкреслив особистий внесок в розвиток цих відносин Кучми. Він виразив задоволення тим, що сьогодні між главою української держави і діючим президентом Росії Володимиром Путіним склалися "нормальні конструктивні відносини". Принаймні так звучить офіційний виклад теми їх дружньої бесіди.

Кучма і Єльцин "пригадали об'єктивні складнощі українсько-російських відносин, але підкреслили той факт, що "питання, проте, вирішувалися". В якості прикладу вони пригадали розділ Чорноморського флоту, і що саме Єльцин і Кучма вирішили цю проблему. "Справа не в тому, що все безхмарне, справа в тому, що люди хочуть знайти рішення, і знаходять його", - прийшли до висновку старі друзі.

"Сторони багато говорили про Україну", - цитує Інтерфакс-Україна Сторожука. "Єльцин сказав, що стежить за тим, що відбувається в Україні і радий тому, що зусилля Кучми приносять результати, і помітно поліпшили стан в економіці".

Далі "старі друзі" пригадали минулі часи, коли Єльцин працював у Свердловську, а Кучма на "Южмаші" у Дніпропетровську, як вони були дружні в той час, старих знайомих. Кучма підняв тост за здоров'я Єльцина. Вони пили червоне сухе вино "Каберне Качинське" кримського заводу "Інкерман", яке Єльцин нахваляв і називав Крим "прекрасним місцем".

В ході розмови Єльцин похвалився своїм відмінним здоров'ям. "Неправду написала російська газета "Известия", що його здоров'я поліпшилося після візиту до Китаю, де він спілкувався з китайськими лікарями. Я з ними не спілкувався", - ніби сказав Єльцин.

Потім Кучма і Єльцин в супроводі глави АП Литвина, а також дочки і дружини Єльцина прогулялися парком держдачі "Зоря". Російський гість запросив Кучму погостювати в нього, і той прийняв це запрошення. Мабуть, йому буде де сховатися на пенсії.

Єльцин знаходиться в Криму вже третій день і збирається відпочивати тут до кінця наступного тижня. Він великий майстер влаштовувати зустрічі "без краватки", після яких деяким президентам доводилося відновлювати печінку не один день.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування