Литва обурена "наїздом" Кучми

П'ятниця, 26 жовтня 2001, 20:07
Литовське МЗС надіслало запит про інформацію до України про ніби існуючий нелегальний рух капіталу через Литву. Таке прохання литовське МЗС передало тимчасово повіреному у справах України у Литві Валерію Кержакову.

Український дипломат був викликаний на бесіду у литовський МЗС після заяви президента України про те, що через Балтійські країни ніби йдуть потоки нелегальних операцій з України.

Як повідомляють ЗМІ, 20 жовтня президент України Леонід Кучма на зустрічі, присвяченій боротьбі з "відмиванням грошей", доручив відповідним структурам звернутися до урядів Балтійських країн із закликом запобігти здійсненню незаконних фінансових операцій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент України ніби заявив, що через Балтійські країни "проходить більшість сумнівних операцій" і, що ці країни є "коридором" для нелегального стоку капіталу.

Ніяких фактів, підтверджуючих вищенаведене висловлювання, Київ не надав. Податкові служби двох країн уклали міжвідомчу угоду, в рамках якої йде активна співпраця.

Представники МЗС зазначають, що Литва, як і раніше, готова співробітничати на основі цієї угоди і сподівається, що українська сторона дотримується аналогічних позицій.

Читайте про те, як відреагували на висловлювання Кучми в Латвії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування