Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В адміністрації президента переконані, що зростання інвестицій до України - наслідок указів Кучми

Неділя, 28 жовтня 2001, 19:56
Підсумки 9 місяців 2001 року свідчать про істотне пожвавлення інвестиційної активності в Україні. Новина про позитивні зрушення в економіці надійшла з управління інформації і зв'язків з громадськістю президента Кучми.

Приріст інвестицій, за даними цього управління, становить 25%, минулорічний - 14%. Істотне зростання темпів приросту інвестицій в поточному році, майже в три рази їх перевищення над темпами приросту ВВП свідчить про посилення інвестиційної складової економічного зростання.

За темпами приросту інвестицій в основний капітал Україна посідає провідні позиції серед країн СНД.

Сталося істотне прискорення розвитку будівельного комплексу. Більш активними темпами йде будівництво енергоблоків на Рівненській і Хмельницькій АЕС, магістральних трубопроводів для транспортування нафти і газу у Закарпатській області і нафтового терміналу в Одесі; відновлення ліній електропередач і інших об'єктів у Закарпатській, Вінницькій, Кіровоградській і Одеській областях; реконструкція вокзальних комплексів у Києві, Львові, Ковелі, будівництво Київського метрополітену.

Загалом обсяги будівельно-монтажних робіт зросли більш ніж на 7% у порівнянні з торішнім падінням на 1,6%.

Приріст обсягів будівництва житла становить 11%. Зростання житлового будівництва забезпечено у 17 регіонах України, найбільш у Вінницькій, Закарпатській, Волинській, Одеській областях (на 50-72%).

У прискоренні розвитку будівельного комплексу провідна роль належить недержавному сектору, на який припадає майже 4/5 загальних обсягів будівництва, а темпи приросту підрядних робіт в ньому істотно перевищують середньогалузеві.

Управління адміністрації президента пояснює такі позитивні тенденції в економіці країни діями президента. На їх думку, зростанню інвестиційної активності в економіці сприяла послідовна реалізація заходів, визначених посланням президента України до Верховної Ради "Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2000 році", указами президента "Про додаткові заходи щодо збільшення надходжень інвестицій у економіку України" від 22.02.2001 р. і "Про заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні" від 27.06.2001 р, відзначає управління інформації.

Ці заходи безпосередньо сприяли зростанню реальних прибутків населення, збільшенню об'ємів кредитування реального сектора економіки за рахунок зниження вартості кредитних ресурсів, поліпшенню фінансування державних інвестицій, стверджують в управлінні інформації АП.

Подальше нарощування інвестиційної політики і надалі залишатиметься вагомим чинником стабілізації і розв'язанні основних соціально-економічних завдань, підвищення рівня життя населення України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...