Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сибірку знайшли в трьох офісах конгресменів. Не виключено, що джерело бацил - у США

Неділя, 28 жовтня 2001, 20:35
Сліди сибірської виразки виявлені в офісах трьох американських конгресменів - демократів Джона Балдаччі і Раша Холта і республіканця Майка Пенса. Разом з тим медики зазначили, що "загроза здоров'ю політиків мінімальна".

Представники медичних служб також повідомили, що в цей час проводяться дослідження щонайменше двох тисяч установ, до яких могла надходити кореспонденція з поштового відділення у місті Брентвуді.

Саме воно використовувалося для розсилки листів, які містили порошок із збудником сибірської виразки. Всім людям, які отримували конверти, надіслані з цього поштового відділення, рекомендовано приймати антибіотики.

Тим часом офіційний представник Білого дому Арі Флейшер дав зрозуміти, що джерелом бацил сибірської виразки, які розсилаються поштою, може бути одна з американських мікробіологічних лабораторій. За його словами, бацили могли бути як прислані з-за кордону, так і отримані безпосередньо у Сполучених Штатах.

Про це свідчить аналіз бацил, які були у листі на ім'я лідера більшості у сенаті Томаса Дешла. Вони пройшли спеціальну обробку з тим, щоб підвищити їх здатність спричиняти зараження людей. Це можна зробити тільки у відповідно обладнаній лабораторії, яка є в США.

У США поки що від сибірської виразки померли три людини, захворіли нею дев'ять чоловік, троє - смертельно небезпечною легеневою формою. Зараженими вважаються 32 людини.

Інтерфакс

* Сибірку знайшли в трьох офісах конгресменів. Не виключено, що джерело бацил - у США
* США і Пакистан не змогли розколоти рух "Талібан"
* Американські ЗМІ стверджують, що у Нью-Йорку загинуло 3 700 чоловік
* Антибіотики рекомендовано приймати працівникам 120 установ Вашингтону, в тому числі членам уряду, співробітникам Бібліотеки конгресу США і газети "Вашингтон пост"
* При розчищенні завалів у Нью-Йорку виявили склад наркотиків
* Сибірку виявили в ЦРУ
* ПЕНТАГОН ЧЕКАЄ ВАШИХ ІДЕЙ ПО БОРОТЬБІ З ТЕРОРИЗМОМ
* "Аль-Джазіра" не знала, що дає в ефір ролик з бен Ладеном, який поклав початок війни
* Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування