Невіо Скала очолить "Шахтар" в наступному році

Понеділок, 29 жовтня 2001, 09:21
Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов заявив, що донецький "Шахтар" з початку наступного року очолить відомий італійський фахівець Невіо Скала.

Нагадаємо, що під керівництвом цього 53-річного тренера "Парма" стала володарем Кубку Кубків. На рахунку Скали як тренера наступні досягнення: Кубок Італії 1992 року, Суперкубок 1994 року, Кубок УЄФА 1995 року, фінал Кубку кубків 1994 року, титул кращого тренера Італії сезону 1990/91.


Скала також був тренером дортмундської "Боруссії" і турецького "Бешикташа". За словами Ахметова, Невіо Скала приступить до своїх обов'язків після закінчення першого кола чемпіонату України і готуватиме гірників до другого кола національної першості. На днях італієць відвідав Донецьк, щоб ознайомитися з інфраструктурою команди, і вже нині дав попередню згоду на підписання контракту. Скала в Донецьку був глядачем матчів 1/8 фінала Кубка України "Металург" (Д) - "Волинь" та "Шахтар" - "Сталь".

Відзначимо, що керівництвом "Шахтаря" розглядалося декілька кандидатур, серед яких був Крістоф Даум, тренер російської "молодіжки" Валерій Газаєв, а також коуч донецького "Металурга" Альтман. Попри все, гірники обрали закордоного фахівця. Після відставки Віктора Прокопенка команду до кінця сезону тренуватиме Валерій Яремченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування