Halloween - пора гарбузів і чортів

Понеділок, 29 жовтня 2001, 09:51
Наближається Halloween - свято чортів – хороший привід змінити інтер'єр свого будинку. Дизайнери користуються будь-якою нагодою запропонувати модні новинки і вже приготували поради з оформлення будинків до свята. Сторінки Інтернету рясніють пропозиціями дизайнерських агентств про підготовку будинків до Halloween - на будь-який смак і гаманець.

Halloween можна пізнати по веселих гарбузах. Традиційно вони зображали фізіономію, яка злісно посміхається з прорізаним кривим щербатим ротом і вставленою всередину свічкою. Зараз дизайнери пропонують на вибір найрізноманітніші образи. Капелюхи, карнавальні маски, окуляри і шарфи створять незабутній образ, однак свічку тут всередину вже не ставлять.

На гарбуз можна надягти будь-який одяг аж до білизни - для особливих естетів. Для любителів робити все самостійно продаються набори інструментів для прорізання всіляких дір в гарбузах, накладні шаблони, за якими можна зробити найкумедніші прорізи.

Для лінивих продаються справжні і пластикові гарбузи, вже з прорізами, які домашній умілець так просто не зробить. Один з популярних видів дизайну для магазинних гарбузів - виконаний хитромудрою в'яззю проріз у вигляді напису Happy Halloween. У святкову ніч вони виставляються у вікнах із запаленою свічкою.

Ззовні будинок також повинен нагадувати про наближення свята. Головну увагу декоратори рекомендують звернути на вхід. Добре, якщо з обох боків вхідних дверей будуть, як вартові, стояти два великі гарбузи. Якщо раніше заохочувалися декоративні елементи на самих дверях, то в цьому році їх більше розміщують над дверима. У декоративних елементах повинні бути використані ті ж матеріали, що і всередині будинку: гарбузи, маленькі і більші, яблука, овочі, кукурудза, сухі гілки, листя, мох... Хороший декоратор використовує для з'єднання цих елементів плющ.

Вхід до будинку повинен створювати настрій Halloween - осінній і таємничий. Якщо є сходи, які ведуть у будинок, то на кожній сходинці збоку рекомендується розташувати по невеликому гарбузу, якщо є огорожа, то на ній - також невеликі гарбузи. Перед сходами під рослинами в горщиках добре розташувати... так, також гарбузи, один великий і поряд декілька менших.

У цьому році святковий дизайн відзначається лаконізмом. Над дверима ряд гарбузів, які не дуже різняться по величині і розташовані немов недбало, на стінах - вінки, а ще краще один. Роблять їх з тих же сухих гілок і листя. Підуть у виробництво також кіски, особливо з качанами кукурудзи, що стирчать по боках: ними прикрашають не тільки стіни, але і вхідні двері.

Однак головна вимога для зовнішнього оформлення будинку - поєднання недбалості декоративного елемента і чіткості його розташування. Якщо у вікні виставлений кошик - то в центрі вікна, якщо на дверях гірлянда - то знову ж по центру, якщо гарбузи на огорожі - то на кожному опорному стовпі.

Загалом, Happy Halloween!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування