У Пакистані прихильники талібів захопили місто

Понеділок, 29 жовтня 2001, 12:42
Декілька сотень проталібськи настроєних пакистанців захопили місто на північному заході країни, вимагаючи від керівництва країни припинити підтримувати американські удари по Афганістану.

У понеділок повстанці, озброєні переносними ракетними комплексами, автоматами Калашникова, а також саморобними пістолетами і шаблями, захопили будівлі керівництва міста Чилас, розташованого на північному заході від Пешавара.

Тим часом продовжується блокада частини шляху, що з'єднує Пакистан і Китай, організована прихильниками талібів у Пакистані. Влада направила у район війська для того, щоб відкрити важливу для країни дорогу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Декілька тисяч озброєних пакистанців готуються перейти кордон між Пакистаном і Афганістаном для участі в джихаді проти США. За різними даними, число цих людей коливається від 3,5 тис. до 12 тис.

Тим часом керівництво американських збройних сил розглядає можливість створення передової бази на афганській території для проведення сухопутних операцій проти талібів. Про це повідомляє газета USA Today з посиланням на авторитетні джерела.

На такому об'єкті можна розмістити до 600 військовослужбовців, завданням яких є охоронні функції, забезпечення тилових і медичних сприянь силами загонів спецпризначення, брати участь в операціях з евакуації бійців. Крім цього, йдеться у статті, на ній можна було б обладнувати проміжні посадочні смуги для бойових літаків, зокрема, - "літаючих канонерок" АС-130 і ударних вертольотів.

Американські військові могли б розмістити базу на півночі Афганістану, щоб тим самим підтримати і наступальні дії опозиційного талібам Північного альянсу, йдеться в газеті.

Читайте також:
За три тижні бомбардування Афганістану США не піймали жодного терориста
Від нових ударів по Кабулу загинуло 10 цивільних осіб
Ще одна людина захворіла на сибірку
Сибірку знайшли в трьох офісах конгресменів. Не виключено, що джерело бацил - у США
США і Пакистан не змогли розколоти рух "Талібан"
Американські ЗМІ стверджують, що у Нью-Йорку загинуло 3 700 чоловік
Антибіотики рекомендовано приймати працівникам 120 установ Вашингтону, в тому числі членам уряду, співробітникам Бібліотеки конгресу США і газети "Вашингтон пост"
Сибірку виявили в ЦРУ
ПЕНТАГОН ЧЕКАЄ ВАШИХ ІДЕЙ ПО БОРОТЬБІ З ТЕРОРИЗМОМ
Партію бацил сибірської виразки бен Ладену прислали з Чехії поштою
Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування