Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чи МОже Дурдинець?

Понеділок, 29 жовтня 2001, 13:01
Як стало відомо УП з поінформованих джерел, Верховний головнокомандувач Збройних сил України вже найближчими днями може оголосити прізвище свого намісника в армії, себто міністра оборони. Леонід Кучма думає. Й цілком можливо, що реалізує наступну комбінацію.

 
 
Поінформовані джерела твердять, що президент не проти "реанімувати" міністерський талан Юрія Кравченка, який явно скучив за вагомою державною посадою. Та оскільки дорога в державну установу типу МВС чи МО йому закрита, його можуть призначити на пост міністра з питань надзвичайних ситуацій.

І хоча 12 тисяч особового складу МНС це вам не 240 тисяч МВС, Кравченко, кажуть, погодився. Натомість, головним військовим можуть призначити безвідмовного, не заідеологізованого Василя Дурдинця, який наразі керує "надзвичайщиною".

 
 
Наше джерело каже, що кандидатура Володимира Горбуліна, який днями виступив з програмною проросійською статтею у "Дзеркалі тижня"(що є вельми знаковим на тлі історії зі збиттям російського літака Ту-154), в рейтингу можливого призначення посідає "тверде" друге місце. Запитання, чому друге, а не перше, співрозмовник УП залишив без відповіді й порадив поцікавитися у... Володимира Литвина.

Окрім цього, інформатор УП сказав, що Росія натякає на потребу агреману - дозволу на призначення українського міністра зі свого боку.

Звичайно, в умінні налагодити роботу каналізації Дурдинцю рівних немає! Але є достатньо багато підстав сумніватися у можливості такого призначення. На користь Дурдинця, на жаль, говорить тільки один доказ - він нескінченно відданий гаранту і виконає будь-які його побажання. Щоправда, є ще один - навряд чи проти його кандидатури заперечуватимуть у Росії.

 
 
Однак, доводів проти такого призначення для нормальної людини, здається, значно більше. Взяти хоч би вік претендента на пост міністра оборони. Дурдинець - найстаріший член нинішнього уряду - йому 63 роки. Він ніколи не відрізнявся особливим розумом і кмітливістю, його прізвище у колах журналістів стало загальним в цьому значенні.

Нагадаємо, що Дурдинець виконував задачі партії, а потім президента, на різних постах. Основні віхи його біографії такі.

Народився у 1937 році на Закарпатті. За спеціальністю - юрист. Військове звання - генерал-полковник. У 1996 році - перший віце-прем'єр-міністр, паралельно - головний координатор Комітету боротьби з корупцією і організованою злочинністю при президентові України і голова Держкомісії з питань зв'язку і радіочастот. Роком раніше під егідою Дурдинця проводилася паспортизація громадян і будівництво держкордону України.

У 1995 році Дурдинець очолював Національну раду з боротьби з наркоманією при КМ України, Міжвідомчу комісію з питань врегулювання кризових ситуацій у разі незаконного втручання у діяльність цивільної авіації і очолював Комісію з питань повернення до України валютних цінностей, які незаконно знаходяться за її межами.

Коли "через хворобу" звільнили Лазаренка і дуже довго не могли знайти йому заміну, Дурдинець слухняно виконував обов'язки прем'єра, однак зайняти пост голови виконавчої влади йому так і не довірили.

У 1991 році - міністр внутрішніх справ УССР, член Президії, голова Комісії ВР з питань оборони і держбезпеки України, у 1994 - 1-й заступник голови Верховної Ради. Молоді роки Дурдинець віддав комсомольській роботі.

Указом Президента України Василь Дурдинець призначений міністром України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. До цього Дурдінець займав посаду директора Національного бюро розслідувань.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування