Генпрокуратура відпрацьовує кілька версій вбивства Ромашка. Вбивця зробив контрольний постріл

Понеділок, 29 жовтня 2001, 19:50
Прокуратура відпрацьовує три головних версії вбивства першого заступника голови Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку України Олексія Ромашка: вбивство на особистому грунті, пов'язане зі службовими відносинами, а також з "бізнесдіяльністю", повідомив заступник генерального прокурора України Юрій Гайсинський.

Він також повідомив, що Ромашку було дійсно нанесено два ножових поранення, однак, як показав розтин, загиблому також був зроблений "контрольний постріл в ніс".

За словами Гайсинського, у цей час проводяться первинні слідчі дії. "Ромашко - одна з вищих посадових осіб, тому версій про його вбивство може бути багато", - підкреслив заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, тридцативосьмирічний Ромашко був знайдений мертвим у понеділок ранком у під'їзді свого будинку. Прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 115 - навмисне вбивство.

Ромашко був одним з шести членів ДКЦБФР і очолював контрольно-ревізійне управління.

Згідно із законом про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні кандидатури шести членів ДКЦБФР і її голови призначаються президентом і затверджуються Верховною Радою терміном на 7 років. Нинішній склад комісії (крім Миколи Пефтієва, призначеного 13 липня 2000 року) був затверджений парламентом 4 грудня 1996 року.

В Ромашка залишилися дружина і 16-річна дочка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування