Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Акціонери "Укрнафти" висувають ультиматум

Понеділок, 29 жовтня 2001, 20:36
Приватні акціонери "ВАТ Укрнафта", що володіють більше ніж 41% її акцій, не будуть реєструватися для участі у зборах акціонерів доти, поки держава в особі національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" не надасть їм 5 з 11 місць у спостережній раді.

Про це повідомив один з представників акціонерів Михайло Уотфорд. За його словами керівник "НАК Нафтогаз України" Вадим Копилов "поки ніяк не реагує на цю вимогу".

"Ми вклали в компанію не один десяток мільйонів доларів і не маємо жодного доступу до управління", - зазначив Уотфорд. За його інформацією, у акціонерів є своя програма розвитку "Укрнафти". "Ми хочемо зробити її бізнес прозорими".

Крім того, за словами Уотфорда, приватні акціонери наполягають на продовженні аукціонів з продажу нафти, тоді як НАК хоче припинити практику їх проведення з тим, щоб постачати велику частину української нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод.

"Ми хочемо, щоб у всіх НПЗ були рівні права", - цитує акціонера Інтерфакс-Україна.

Повторні збори акціонерів "Укрнафти" призначені на 15 листопада. На зборах планується переобрати голову і членів спостережної ради ВАТ, змінити реєстратора іменних цінних паперів, затвердити звіти голови правління, ревізійної комісії і спостережної ради, розподілити прибуток за 2000 рік і затвердити план розподілу прибутку на 2001 рік.

Намічені на 28 серпня загальні збори "ВАТ Укрнафта" не відбулися через відмову міноритарних акціонерів зареєструватися. Напередодні зборів їм не вдалося досягнути домовленості з "НАК Нафтогаз України" про представництво у спостережній раді.

Чистий прибуток "Укрнафти" у 2000 році становив 991,704 млн. грн. (в 99-му - 84,954 млн. грн.), чистий прибуток від реалізації продукції - 2928,665 млн. грн. (1421,691 млн. грн.). Статутний фонд ВАТ становить 13557,127 тис. грн, номінал акції - 0,25 грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...