Нацбанк відбиратиме банківські ліцензії у банків-порушників валютообмінних операцій

Понеділок, 29 жовтня 2001, 20:37
Національний банк України збирається посилити санкції проти банків, обмінні пункти іноземної валюти яких порушують правила проведення валютообмінних операцій.

Як зазначається у телеграмі НБУ в понеділок, до банків-порушників застосовуватимуться "заходи примусового характеру, матеріальні санкції, включаючи позбавлення окремих пунктів банківської ліцензії".

Рішення про посилення санкцій Нацбанк прийняв у зв'язку із збільшенням кількості порушень в пунктах обміну іноземної валюти. Так, за даними НБУ, за 9 місяців цього року у обмінних пунктах було виявлено 911 порушень, з яких 556 (61%) - у обмінних пунктах, які працюють за агентськими угодами, і 355 (39%) - у обмінних пунктах самих банків.

За інформацією Нацбанку, найбільша кількість порушень виявлена у Києві, Київській і Харківській областях, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Протягом 9 місяців обмінних пунктів банків було в середньому на 250 менше, ніж пунктів обміну, які працюють за агентськими угодами, але через банківські пункти було проведено на 36% операцій більше. При цьому у пунктах, які працюють за агентськими угодами, допускається значно більше порушень чинного законодавства.

В цей час Нацбанк застосовує до порушників в основному заходи непримусового характеру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News