Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" пройшла б у Верховну Раду, а ФНП ні, якби вибори відбулися у жовтні

Вівторок, 30 жовтня 2001, 10:46
Блок Віктора Ющенка "Наша Україна" набрав би 17,2 % голосів, якби вибори відбулися сьогодні, натомість "Форум Національного Порятунку" Юлії Тимошенко набрав би всього 1,8% голосів виборців. Такі дані соціологічного опитування, яке було проведено Українським Інститутом Соціальних досліджень спільно з Центром "Соціальний моніторинг".

Тенденція до стабільності чітко простежується у комуністів, які тримаються у лідерах. У вересні 17,2% процента виборців віддали б за партію Симоненка свої голоси, і у жовтні ця цифра не змінилися.

На другій позиції - "НУ" Ющенка, причому рейтинг цього блоку зріс на 1% порівняно з вереснем – від 16,5% до 17,2%. На третю позицію піднялися ес-деки Медведчука. Порівняно з вереснем цього року їх рейтинг зріс на 1,2% відсотка – з 4,6% до 5,8%.

Четвертими, незважаючи на значне падіння у відсотках, тримається ТУНДРА. У вересні цей блок зібрав би 7,6% процентів голосів, натомість у жовтні – тільки 4,9%. Опустилися "зелені" Кононова – з 5,5% до 3,6%, а також блок соціалістів Мороза – з 4,4% у вересні до 2,5% у жовтні. Натомість на 1% зріс рейтинг Партії промисловців Кінаха – з 1,25 до 2,2%.

Продовжує втрачати свій рейтинг і "ФНП", очолюваний Юлією Тимошенко. У вересні блок екс-віце-прем'єра нарахував би 2,4% голосів виборців, а от уже у жовтні тільки 2 відсотки. Натомість зріс рейтинг "Демократичного союзу", де Горбулін змінив Волкова, з 0,4% до 1,1%.

Порівняно високим є рейтинг "жіночих" партій. Так за "Жінок за майбутнє" віддали б свої голоси 3,2% виборців, а за "Жінок України" - 2,0%. Зріс також і рейтинг "Нової Генерації" порівняно з вереснем – з 1,5% до 1,7%. Натомість Блок Наталії Михайлівни Вітренко у рейтингу впав – з 1,9% вересня до 1,2% жовтня.

Рейтинг блоку Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість" Чижа впав, порівняно з попереднім місяцем, – з 1,8% до 0,6%. Також невисоким залишається рейтинг оновленої комуністичної партії Савенка – 0,2%.

Зросла довіра населення до тих партій, які співробітничають з президентом. Порівняно з 20% відсотками вересня ці партії підтримують 24% у жовтні. Натомість впав процент "підтримування" тих партій, які не співробітничають з президентом – з 24% до 23% (у червні цей відсоток складав 31%). Стабільно високим є відсоток тих, хто не підтримує ні тих, ні інших – 27%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування