Ліберали просяться у ТУНДРу

Вівторок, 30 жовтня 2001, 13:02
"Учасники передвиборного блоку "За єдину Україну" незабаром обговорять деталі приєднання до блоку Ліберальної партії на чолі з Володимиром Щербанем.

Про це на прес-конференції заявив голова Трудової партії Сергій Тігіпко.
З його слів, 4 дні тому всім 4 лідерам партій блоку "За єдину Україну" прийшло звернення Ліберальної партії про намір приєднатися.

"Зараз є добра воля всіх 4-х членів блоку об'єднання з Ліберальною партією, і найближчим часом пройдуть консультації, де будуть обговорені принципи, на яких могли б об'єднати свої зусилля", - підкреслив Тігіпко.

Голова Аграрної партії Михайло Гладій на прес-конференції спростував чутки про можливість його виходу з майбутнього блоку "За єдину Україну". "Аграрна партія вибрала собі майбутній блок, є основою цього блоку, і якщо Аграрна партія буде виступати за більш широку коаліцію, то тільки коаліцію міжблочну", - сказав він. Мова йде про "широку коаліцію демократичних сил", - додав Гладій.

На питання журналістів про можливість об'єднання блоку "За єдину Україну" з "Нашою Україною" Віктора Ющенка, учасники прес-конференції не дали прямої відповіді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зі слів Тігіпка, до нього, як до голови партії "Трудова Україна" і як до члена майбутнього блоку "ніхто не звертався від блоку "Наша Україна" про проведення яких-небудь консультацій, координації яких-небудь дій".

Тігіпко проінформував, що підготовча робота 4 партій "йде за планом". З його слів, блок погодив підхід до формування списку. Перша п'ятірка буде визначена пізніше, а весь список буде ділитися пропорціонально між 4-ма партіями по 25%. Це буде однією з тем переговорів з Ліберальною партією. "Якщо треба, будемо і посуватися", - відзначив він.

Тігіпко повідомив, що сам очолить список "Трудової України". З його слів, штаб блоку вже погодив 80% місць по 250 мажоритарних округах. Через тиждень буде закінчене формування всіх списків. Також почалася робота по координації діяльності блоку у регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування