Комуністи виганяють посла США Паскуаля з України

Вівторок, 30 жовтня 2001, 14:36
Українські комуністи заявляють, що посол США в Україні Карлос Паскуаль повинен бути оголошений персоною "нон-грата". Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко на прес-конференції у вівторок.

Він пояснив таку позицію КПУ тим, що посол США не має права втручатися в законодавчий процес в Україні.

Симоненко нагадав в зв'язку з цим про лист Паскуаля першому заступнику голови Верховної Ради Віктору Медведчуку, в якому висловлюється невдоволення новою редакцією закону "Про особливості виробництва, експорту і імпорту дисків для лазерних систем прочитання", і запропонував допомогу своїх фахівців у підготовці тих положень документа, які, як вважає лідер комуністів, задовольняють США.

Лідер КПУ зазначив, що у цьому ж листі Паскуаль також піддав критиці четверту книгу Цивільного кодексу, яка, зокрема, стосується питань інтелектуальної власності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з вимогами посла, в четвертій книзі Цивільного кодексу повинна бути зафіксована норма про те, що право інтелектуальної власності буде реєструватися за кордоном і "буде мати такі ж права, як і в Україні", - заявив Симоненко. Прийняття такої норми, на думку лідера КПУ, приведе до збитків для України в розмірі $212 млрд.

Він підкреслив, що дії посла США в Україні є "прямим втручанням у внутрішні справи незалежної України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...