Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перша перемога "Динамо" в останньому матчі

Середа, 31 жовтня 2001, 01:06
Динамо – Боавішта – 1:0
Гол: Мелащенко 49

Динамо: Рева, Ващук, Федоров (Гавранчіч 61), Гіоане, Несмачний, Гусин, Хацкевич, Белькевич, Пеєв (Чернат 77), Мелащенко, Шацьких (Серебренніков 90+3)
Боавішта: Перейра, Маріо Лойя, Фрешо, Еріван, Педро Еммануель(Сержіньо 81), Санчес, Петі, Босінгва, Алешандре (Мартеліньо 54), Дуда, Сілва (Марсіо Сантос 54)

Київське "Динамо" нарешті отримало першу перемогу в Лізі чемпіонів, перемігши в останньому матчі "Боавішту" з рахунком 1:0. Але ця перемога не мала ніякого турнірного значення для команди Лобановського, проте динамівці нагадали вболівальникам, що вони ще не розучилися перемагати і демонструють в деяких матчах змістовний футбол.

Окрім того, що в турнірному плані ця перемога динамівцям була вже не потрібна, мабуть, не порадувала футболістів "Динамо" і вболівальницька аудиторія, якої зібралося на трибунах "Олімпійського" не більше 5 тисяч. І це, напевно, найменша відвідуваність матчів Ліги Чемпіонів мабуть за всю історію виступів "Динамо" у цьому турнірі. Але вболівальників також можна зрозуміти. Втрачений шанс на вихід хоча б до Кубку УЄФА, чотири поразки поспіль, та до того ж і дощ, навряд чи служили заохоченням на стадіон.

Якщо "Динамо" не виконувало ніяких турнірних завдань, то для "Боавішти" перемога була більш необхідною, щоб не залежати від гри в Ліверпулі. Проте в першому таймі обидві команди не особливо напружувалися. В динамівців же непогано виглядали в центрі півзахисту Хацкевич та Гусін, до того ж, чи не вперше, "Динамо" майже всією командою відпрацьовувало в захисті, колективно також йдучи і в відбір м'яча, в атаці ж все було затишно. Першого більш-менш небезпечного удару на 16 хвилині зі штрафного завдав Санчес, але м'яч пролетів поруч з хрестовиною. В "Динамо" ж непогану нагоду, щоб відкрити рахунок, мав Гіоане, але його удар з центру штрафного майданчику був неточним.

Під кінець першої половини гри, динамівці, підвищивши швидкість, поступово заволоділи ініціативою, але до завершального удару справа не доходила. Варто відзначити, що в першій 45-хвилинці більшість атак "Динамо" проходили через центральну зону. Стосовно складу "Динамо", то він зазнав корекції в порівнянні з матчем в Дортмунді. Так, замість Ідахора, який в грі з "Борусією" був одним з найгірших в складі "Динамо", вийшов Шацьких. Після тривалої перерви на правому фланзі півзахисту з'явився Пеєв. Обидва футболісти гри не зіпсували, хоча Максим Шацьких повинен був використовувати свої нагоди. Головні ж події на полі відбувалися в другому таймі. Спочатку Несмачний, пройшовши по фланзі метрів з 25 завдав першого удару в площину воріт Перейри.

А вже через декілька хвилин прохід Шацького по правому фланзі завершився голом у ворота "Боавішти", на добивання добре зіграв Мелащенко. Після цього голу гості дещо прокинулися і більш масовано почали штурмувати ворота Реви, який, до речі, в цій грі відстояв дуже надійно. З футболістів "Боавішти" непогані нагоди втратили Петі, Санчес, Дуда та Сілва. Гра ж "Динамо" в другому таймі виглядала ще більш впевненішою, і як не прикро констатувати, блиск в очах футболістів "Динамо" та жагу до перемоги ми чомусь побачили лише в останньому матчі. І хоча не все виходило в нападі, були помилки в передачах, проте в бажанні перемогти футболістам "Динамо" не відмовиш.

І могли сьогодні динамівці взяти й більш переконливий реванш в "Боавішти" за поразку в Порто з рахунком 3:1. Так на 69-ій хвилині ворота Перейри після удару Мелащенка врятувала лише поперечина. Виходу сам на сам не використав Шацький, який спочатку побив в воротаря, а після рикошету не влучив навіть у ворота. Олександр Хацкевич також мав нагоду, щоб збільшити рахунок, але йому забракло швидкості, щоб залишитися сам на сам з воротарем. А на доданих хвилинах матчу, яких, до речі, головний арбітр гри нарахував аж п'ять, потужно але повз ворота пробивали Мелащенко та Хацкевич.

Останній матч в Лізі чемпіонів залишив суперечливі думки. По-перше, "Динамо" провалило єврокубковий сезон, але все таки гра з "Боавіштою" продемонструвала, що не все так погано в грі чемпіонів України. І якщо, принаймні, "Динамо" збереже свій сьгоднішній стартовий склад і в наступному сезоні, та додасть до нього хоча б одного кваліфікованого нападника, будемо сподіватися, що на наступний рік Лігочемпіонівська епопея "Динамо" продовжиться, як мінімум, до весни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування