Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Кінаха немає різниці, ким буде новий міністр оборони: військовим або цивільним

Середа, 31 жовтня 2001, 10:06
Прем'єр України Анатолій Кінах вважає, що в питанні призначення нового міністра оборони країни необхідно виходити з професійних якостей кандидата на цей пост, а не з того, чи він цивільна особа, чи ні.

"Це має бути людина з сучасним мисленням, яка розуміє принципи безпеки світової спільноти, високо цінує прозору, демократичну політику держави і має якості для консолідації зусиль влади і суспільства з реформування збройних сил", - заявив Кінах на прес-конференції у Вашингтоні.

Таким чином він прокоментував заяви ряду українських політиків про доцільність призначення на посаду глави військового відомства цивільної особи. Зокрема, на користь такого варіанту напередодні висловився екс-секретар РНБО Володимир Горбулін.

Кінах підкреслив, що в Україні "досить концептуально підготовлених людей", які змогли б виконувати цю дуже складну роботу на посту міністра оборони.

Висловивши жаль в зв'язку з катастрофою російського літака Ту-154, Кінах підкреслив, що для того, щоб подібні трагічні події не повторювалися, необхідно не тільки координувати дії світової спільноти, але і провести дуже серйозну роботу з реформування збройних сил України.

У зв'язку з цим, він підкреслив, що реформування ЗС України повинно провестися на дуже високому професійному рівні і бути невід'ємною частиною довгострокової державної політики.

Зараз обов'язки керівника українського військового відомства виконує начальник Генерального штабу Збройних сил Володимир Шкидченко, оскільки колишній міністр оборони Олександр Кузьмук подав у відставку в зв'язку з катастрофою російського літака Ту-154.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...