Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти оскаржать результати голосування по Земельному кодексу

Середа, 31 жовтня 2001, 14:41
Фракція соціалістів "Лівий центр" збирається найближчим часом оскаржити результати голосування по Земельному кодексу України. Про це заявив лідер фракції Олександр Мороз.

Він зазначив, що депутатам не були надані документи по процедурі голосування, як цього вимагає регламент.

Крім того, заявив Мороз, у ході голосування його конституційні права були порушені, оскільки, до статей Земельного кодексу ним були зроблені поправки, але вони не були прийняті до розгляду.

Член фракції "Лівий центр" Валентина Семенюк також заявила про факт порушення регламенту Верховної Ради, зокрема, про те, що на деяких бюлетенях голосування були відсутні підписи депутатів, а також про те, що у день голосування деякі депутати були відсутні у сесійній залі внаслідок хвороби або відрядження.

На її думку, ці факти дають підстави звернутися до регламентного комітету, оскільки, таким чином, порушені права народних депутатів.

Дії представників фракції Компартії України під час голосування по Земельному кодексу Мороз охарактеризував як вимушені. "Вони захищали свої права", - передає слова Мороза Інтерфакс-Україна.

Говорячи про процедуру голосування іменними бюлетенями, як це було у випадку із Земельним кодексом, Мороз заявив, що "об'єктивних передумов" до такого голосування по проекту бюджету на 2002 рік немає. З його слів, керівництву Верховної Ради навряд чи буде вигідно провести ще раз "таку маніпуляцію".

Як повідомлялося, 25 жовтня Земельний кодекс України був прийнятий після голосування іменними бюлетенями. У ході голосування комуністи блокували трибуну і президію.

Соціалісти також протестували проти прийняття документа. Вони наполягають на визнанні недійсними результатів голосування по Земельному кодексу, заявляючи, що за документ не проголосувала парламентська більшість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...