Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах умовив США відстрочити введення санкцій на 15 днів

Середа, 31 жовтня 2001, 19:25
Торгівельне представництво США погодилося не вводити до 15 листопада, дня розгляду у Верховній Раді у другому читанні законопроекту про захист інтелектуальної власності, яких-небудь економічних санкцій стосовно українських експортерів.

Про це у середу у Вашингтоні на зустрічі з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом заявив торговий представник США Роберт Веллік.

Як повідомив прес-секретар прем'єра Сергій Нагорянський, у ході зустрічі американська сторона "з розумінням" поставилася до складності законодавчого процесу з цього питання в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося раніше, США готові були ввести економічні санкції відносно України з 1 листопада, якщо парламент не ухвалить закону про захист прав інтелектуальної власності, зокрема, у сфері виробництва і експорту лазерних дисків.

Раніше Кінах повідомив, що у разі застосування таких санкцій збитки українських експортерів можуть становити $400 млн.

Як повідомлялося, на початку серпня уряд США припинив спеціальний статус безмитної торгівлі (duty-free status) для України і склав попередній перелік продукції, до якої можуть бути застосовані санкції у зв'язку з нездатністю України припинити виробництво "піратської" відео- і аудіопродукції.

Опублікований попередній перелік продукції, стосовно якої можуть бути введені санкції, займає 7 сторінок і включає широкі товарні групи, в тому числі металопродукцію, одяг, мінеральну сировину.

Читайте також:

Вітчизняні особливості Private & Pirate

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...