Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для боротьби з Ющенком, ПРП і УНР Бойко пропонував Тарасу Черноволу очолити Рух

Субота, 10 листопада 2001, 12:46
Виборчий блок "Народний Рух України" Богдана Бойка є "однозначно політичною спекуляцією", упевнений син загиблого лідера НРУ, член правління партії "Реформи і порядок" Тарас Чорновіл.

"Народний Рух України за єдність" створювався як спекулятивна і компілятивна структура Адміністрації президента, і я можу свідчити про це, оскільки моменти, пов'язані з цим, зафіксовані під час моєї розмови з президентом на плівках Мельниченка", - заявив Тарас Чорновіл в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Чорновіл стверджує, що Бойко пропонував йому очолити "так званий третій Рух, який планувався для боротьби з Віктором Ющенком, а також проти партії "Реформи і Порядок" і лідерів Українського Народного Руху".

Використання "бренда" Народного Руху не допоможе блоку Богдана Бойка набрати необхідні 4% для проходження до парламенту, хоч і дещо знизить кількість голосів за блок "Наша Україна", упевнений Чорновіл. Створення виборчого блоку "Народний Рух України" направлено виключно на дезорієнтацію і дезорганізацію суспільних процесів в правій і правоцентристській частині політичного спектра, упевнений депутат.

На його думку, участь цього блоку знизить кількість голосів у всіх політичних сил правого спектра, оскільки "люди не хочуть голосувати за партії і політичні сили, які втягнуті в політичні скандали". На думку Чорновіла, блок Бойка на виборах набере не більше за 1%.

За останні два роки "бренд" Руху "дуже багато втратив". За часів Вячеславв Чорновіла Рух був єдиною потужною організацією з харизматичним лідером і міг набрати на виборах 10%. Сьогодні в Русі розкол, безперервні викиди компромату один на одного, втрата позицій і регіональних структур, зазначив Чорновіл.

На думку Тараса Чорновіла, лідери Народного Руху України Геннадій Удовенко і Українського Народного Руху Юрій Костенко зайняли "дуже мудру і розумну позицію - піти на об'єднання, щоб врятувати національно-демократичний спектр України, оскільки він необхідний українській політиці". А Богдан Бойко "спекулятивно використовує стару, заслужену, однак вже історична назва Народного Руху для того, щоб розсварити і знищити націонал-демократію в Україні як таку", заявив депутат.

Читайте також інші матеріали на цю тему:

Ющенку планують обрізання електорату

Удовенко звинувачує Бойка в спробі знищити Народний Рух

Рух Бойка створено проти Ющенка, вважає політолог

Костенко сумнівається, що ЦВК зареєструє блок Бойка

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування