Бен Ладен підтверджує, що в нього є ядерна і хімічна зброя

Субота, 10 листопада 2001, 15:52
Усама бен Ладен в інтерв'ю пакистанській газеті Dawn заявив, що у "Аль-Каїди" є ядерна і хімічна зброя, і погрозив, що вона може бути застосована як засіб захисту від американців. Саудівський терорист також пояснив, що таке "оборонний джихад".

Таким чином відомо, що міжнародний терорист N1 не тільки вцілів у ході американського бомбардування Афганістану, але і виношує плани відплати США і їх союзникам. Перше з моменту терактів 11 вересня інтерв'ю у бен Ладена взяв відомий пакистанський журналіст, редактор газети Ausaf Хамід Мир.

Британська The Times повідомляє, що пан Мир живе і працює в Ісламабаді, але в останні місяці перебрався в Кабул, де зустрічався з бен Ладеном вже двічі. До цього журналіст знаходився у постійній переписці з лідером "Аль-Каїди" і членами цієї організації. Контакти з терористами Мир підтримував з метою написання біографії бен Ладена.

Бесіда Мира з бен Ладеном відбулася в минулу середу в околицях Кабула, а в суботу текст інтерв'ю був опублікований в пакистанській газеті Dawn. Зі слів Хаміда Мира, його доставили з Кабула в табір бен Ладена у середу увечері. Dawn повідомляє, що журналіста посадили у джип, заздалегідь зав'язавши йому очі.

По дорозі Мир чув залпи зенітних кулеметів, а після приїзду на місце відчув дуже сильний холод. Поїздка в табір саудівського терориста зайняла відносно небагато часу, з чого Мир і уклав, що бен Ладен ховається недалеко від афганської столиці.

Вже через декілька хвилин після прибуття на місце до Мира вийшов бен Ладен у супроводі десятка охоронців і єгипетського лікаря на ім'я Айман аль-Завахіри. Відразу ж після цього почалося інтерв'ю, витримки з якого приводить сьогодні пакистанська газета.

Вже на самому початку бесіди бен Ладен вирішив відповісти на останні заяви президента США Буша. "Я вчора чув виступ американського президента. Він лякав європейські країни зброєю масової поразки, яка є в Усами. Я хочу попередити, що якщо Америка застосує проти нас хімічну або ядерну зброю, ми також звернемося до хімічної і ядерної зброї як засобу захисту і заборони".

Питання Мира про те, звідки бен Ладен отримав зброю масового знищення, залишилося без відповіді. "Переходьте до наступного питання", - відрізав саудівський терорист.

Наступне питання торкалося терактів 11 вересня, ставлення до них "Аль-Каїди". Бен Ладен вже у черговий раз відмовився визнати, що теракти були сплановані його організацією. З його слів, "угонщики були не терористами, а простими пасажирами".

Не менш витончено відповів саудівський терорист і на питання про допустимість подібних терактів Кораном: "Атаки 11 вересня були направлені не проти жінок і дітей, а проти символів американської військової й економічної величі".

Релігія ісламу, на думку бен Ладена, може виправдовувати і масові вбивства, наприклад, ізраїльтян у арабо-ізраїльському конфлікті. "Якщо ворог окуповував мусульманську територію і використовує простих людей як щит, то у цьому випадку атакувати ворога допустимо", передає слова бен Ладена Газета.Ру.

Особливе місце в інтерв'ю було приділене ворогам і друзям "Аль-Каїди". Бен Ладен заявив, що його організація бореться не з американцями, а з урядом США, який веде війну з мусульманським миром. "Америка і її союзники знищують мусульман у Палестіні, Чечні, Іраку, Кашмірі. Ми ведемо оборонний джихад і намагаємося захиститися".

Самим послідовним у боротьбі з американцями бен Ладен назвав Афганістан. Це, зі слів терориста, "єдина мусульманська країна". При цьому лідер "Аль-Каїди" висловив сильне розчарування позицією Пакистана. Пакистанське керівництво, зі слів терориста, повинне нарешті прислухатися до думки свого народу.

* Бен Ладен підтверджує, що в нього є ядерна і хімічна зброя
* Сибірку виявлено в чотирьох місцях штату Нью-Джерсі
* Листи з сибіркою у США розсилав псих-одинак
* "Радіо Свобода" буде вести мовлення з бункера
* Солдати США провалили операцію по захопленню бен Ладена
* Сибірська виразка в США нанесла збитків на 5 млрд. доларів
* Бен Ладен отримав афганське громадянство
* Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News