Бен Ладен визнав, що органзував теракти 11 вересня

Неділя, 11 листопада 2001, 14:42
Саудівський терорист, який переховується на території Афганістану, Усама бен Ладен уперше визнав, що саме його організація "Аль-Каїда" організувала теракти у США 11 вересня.

Він зробив цю заяву на відеоплівці, яка, судячи зі всього, вже приблизно близько двох тижнів гуляє по руках його прихильників, а минулої суботи була показана і кореспонденту британської газети "Санді телеграф".

Зі слів бен Ладена, загибель 4,5 тисяч чоловік у Нью-Йорку була виправдана, оскільки вони "не були цивільними особами", а працювали на американську систему. "Якщо помста за вбивство наших людей є тероризмом, то тоді історія засвідчить, що ми - терористи, - цитує газета його слова. - Так, ми вбиваємо їх невинних людей, і це законно з точки зору релігії і логіки".

Виправдовуючи свої дії лідер "Аль-Каїди" говорить також, що "є два види тероризму: хороший і поганий". "Те що ми робимо - це хороший тероризм, - сказав він. -... Кажен раз, коли вони вбивають нас, ми будемо вбивати їх, щоб домагатися рівноваги тероризму... Завдання кожного мусульманина - битися. Вбивство євреїв - головний пріоритет".

Як відмічає "Санді телеграф", запис виступу бен Ладена, очевидно, призначався не для широкої громадськості, а лише для його однодумців і є свого роду "трубним закликом" на боротьбу з противниками "Аль-Каїди".

Ця відеоплівка стане одним з головних нових доказів вини бен Ладена у вересневих терактах, вважає газета. Всі ці нові докази будуть оприлюднені у США і Великобританії найближчим часом.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

* Усама бен Ладен спростував всі чутки про себе
* Бен Ладен підтверджує, що в нього є ядерна і хімічна зброя
* Сибірку виявлено в чотирьох місцях штату Нью-Джерсі
* Листи з сибіркою у США розсилав псих-одинак
* "Радіо Свобода" буде вести мовлення з бункера
* Солдати США провалили операцію по захопленню бен Ладена
* Сибірська виразка в США нанесла збитків на 5 млрд. доларів
* Бен Ладен отримав афганське громадянство
* Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування