Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАСАЖИРСЬКИЙ ЛІТАК РОЗБИВСЯ ПОБЛИЗУ АЕРОПОРТУ НЬЮ-ЙОРКУ

Неділя, 11 листопада 2001, 23:00
Літак виконував рейс номер 587 з Бостона в Санто-Домінго (Доміниканська республіка). Авіавкатастрофа сталася в 15 км від аеропроту Джона Кеннеді близько 16.00 /близько 09.00 за місцевим часом/. На борту літака знаходилося 255 чоловік - 246 пасажирів и 9 членів екіпажу.

З міркувань безпеки, закриті всі три нью-йорських аеропорти, перекриті мости і тунелі, які зв'язують Манхеттен з іншими частинами Нью-Йорка. У місті паніка та великі "пробки".

Як повідомляє CNN, літак впав в районі Куїнс, де горять 4 будівлі і приблизно там знаходилася велика бензозаправочна станція. Як передає BBC, із землі підіймаються у небо клуби диму, до місця аварії направлені машини швидкої допомоги і поліція. Чорний дим змінився білим, що говорить про спроби пожежні згасити пожежу. Усього до місця трагедії направлено 44 пожежників машини і біля 200 пожежників.

Ніяких свідоцтв того, що катастрофа стала ся внаслідок теракту поки немає. Погода у Нью-Йорку ясна, і погодні умови явно не могли послужити причиною катастрофи.

Літак, який зазнав катастрофи під Нью-Йорком, вибухнув у повітрі. Про це свідчить свідчення очевидців, на яке посилаються ведучі американські телекомпанії.

Зі слів очевидців, літак летів на дуже низькій висоті, коли роздався потужний вибух. Після цього авіалайнер розвалився на частині. При цьому відвалився, як мінімум, один двигун. На місці зазанали пошкоджень 12 будівель на місці трагедії.

Як стало відомо, у момент катастрофи в повітрі знаходився бойовий літак ВПС США, який патрулював повітряний простір над містом. Разом з тим поки немає свідоцтв того, що бойові літаки були підняті в повітря в зв'язку з якою-небудь загрозою теракту, повідомляє РІА Новини.

Однак зараз винищувачі ВПС США продовжать патрулювати повітряний простір над місцем трагедії.

Згідно з повідомленням Федеральної авіаційної адміністрації США, ніяких даних про терористичний акт немає. Тим часом, з метою безпеки перекриті всі мости і тунелі навколо Манхеттена - центрального району Нью-Йорка. Закриті всі три міські аеропорти. На місце трагедії прибув мер Нью-Йорку Рудольф Джуліані.

За даними Пентагона, екіпаж що розбився в Нью-Йорку авіалайнеру нічого не повідомляв про які-небудь випадки або неполадка на борту. На місці катастрофи працюють 44 пожежні машини і 200 пожежників.

Відомо, що літак затримався перед вильотом на 30 із зайвим хвилин після проміжної посадки в аеропорту імені Джона Кеннеді, повідомляє телекомпанія CNN. Причини такої затримки поки невідомі.

Авіакомпанія "Амерікен ейрлайнз", якій належав потерпілий катастрофу "Аеробус" А-300, встановило гарячу телефонну лінію. Її номер: 1-800-245-0999.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...