Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна навряд чи виконає умови Світового банку до виборів - експерт

Понеділок, 12 листопада 2001, 10:38
Місія Світового банку оголосить у понеділок форму подальшої співпраці з Україною по тому, як Київ не виконав зобов'язань щодо підвищення тарифів на електроенергію.

Одна з основних вимог, на основі яких Світовий банк продовжив кредитування України, передбачає реформування енергетичної галузі. Першим етапом була приватизація енергорозподільчих компаній.

Стимулом для майбутніх власників було те, що вони зможуть без особливих застережень формувати ціни на електроенергію. Втім тепер українські урядовці вказують на те, що рівень життя населення не дозволяє підвищувати тарифи.

Старший економіст Київського центру “Схід-Захід” Ігор Бураковський вважає, що нові власники обленерго потерпають від боргів споживачів, а відтак прагнуть принаймні за рахунок підвищення цін збільшити рівень проплат за відпущену електроенергію. Поки що жодна з приватизованих компаній не домоглася від Національної комісії з регулювання електроенергетики підняття тарифів.

На думку Ігоря Бураковського, до завершення виборчої кампанії до Верховної Ради навряд чи слід сподіватися на виконання вимог Світового банку. Навіть, якщо за це доведеться пожертвувати кредитом.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування