Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кошмар на вулиці Більшовицькій

Понеділок, 12 листопада 2001, 11:41
У Леоніда Грача, мабуть, з'явилася PR-команда, що вигадала його нову виборчу стратегію. Симферополем досі ходять чутки про те, що кримські комуністи не будуть використовувати в передвиборчій кампанії традиційний бренд Компартії, що підтвердилося 7 листопада.

У резолюції, прийнятій на мітингу комуністів, пролунав лозунг: "За перемогу всіх чесних людей у блоці Леоніда Грача!" І ні слова про список Компартії України.

"Блок Леоніда Грача" - це, безсумнівно, бажання розширити соціальний спектр виборців і спроба залучити до нього той електорат, який не буде голосувати за комуністів з принципових міркувань.

Питання особистої скромності головного кримського комуніста і одночасно спікера, мабуть, не розглядалося. Головне, що анонімні політтехнологи щасливо переконані в тому, що поняття "Грач" популярніше, ніж поняття "комуніст".

Хто ці невідомі піарщики? Це питання сьогодні цікавить дуже багатьох в Криму, і з ним пов'язана вельми суперечна інформація.

Чомусь вважалося, що допомагати Грачу "мочити" суперників на виборах буде знаменитий президент Фонду ефективної політики Гліб Павловський, що відвідав влітку Крим і зустрічався з кримським спікером в Форосі. Інформація про зв'язки ФЕПу з СДПУ(о) внесла деякі сумніви у вірогідність кримського сліду кремлівського агітатора і пропагандиста, хоч хто сказав, що косити капусту можна тільки в одному городі.

До речі, про капусту. Послуги "Глібів Павловських" - задоволення дороге, і розраховуватися з ними будуть, видно, не з партійної каси. Окремі громадяни вже зараз починають турбуватися: чи не доведеться Леоніду Івановичу під успіх свого блоку закласти новий особняк вартістю ніяк не менше півмільйона доларів або потрясти курортний і інший бізнес свого єдиного зятя.

Якщо вірити ще одній інформації, такі жертви не знадобляться. Вельми обізнані джерела недавно, з посиланням на спецслужби, повідомили, що гроші на вибори для Грача дасть "Сибірський алюміній". Олега Дерипаску в його останній візит в Крим кримський спікер підгортав з особливою ніжністю, публічно пояснюючи це необхідністю пролобіювати інтереси тепер підвідомчого "Сибалу" підприємства "Кримавтогаз".

Джерела переконані, що в застільних бесідах мова йшла не тільки про гірку долю вітчизняного автомобілебудування, але і про курортну і іншу кримську власність, заволодіти якою на пільгових умовах може практично будь-який інвестор з російською пропискою. Особливо зараз, коли господарем аукціону є місцевий парламент з його головою. Якщо вірити цій інформації, таким чином і виникла ідея сплатити "Сибалівськими" грошима піаркоманду іншого відомого російського політтехнолога Олексія Кошмарова.

 
Олексій Кошмаров
 
Як би там не було і хто б то не був, але у кримського спікера, судячи з усього, піарщик вже з'явився. Початок розкрутки "Блоку Леоніда Грача" - це вже об'єктивна реальність, і персонаж, що подарував йому ім'я, вже розкидає зерна перемоги на угноєне комуністами електоральне поле.

Під час мітингу, що проходив 7 листопада в Симферополі, від упевненого крику Грача буквально задвигтіло скло сусідніх з площею Леніна будинків. "Я ще і ще раз вам офіційно заявляю, - протрубив потенційний переможець. - Я офіційно всім оголошую, що і після 31 березня не, а 60 комуністів і прихильників прийдуть у Верховну Раду, і Я буду головою Верховної Ради".

Аллах їх знає, ці чутки, але коли Грач кричав на площі саме таким голосом, яким лякають в страхітливих снах упевнені в собі лиходії, починаєш вірити чуткам про Кошмарова. Якщо технологічна бригада цього генія брудної політичної гри прийде в Крим, то тут розіграється справжня драма під умовною назвою "Червоне і чорне".

Про Олексія Кошмарова російські видання пишуть, здригаючись. Його називають "кошмаром політичних технологій", "маестро провокацій", "гвалтівником людської психіки", "культиватором загальної недоумкуватості". Саме він забезпечив перемогу Яковлєва над Собчаком в пітерских виборах губернатора, розгорнувши проти Собчака і його тогочасного помічника Путіна кампанію цькування, брехні і компромату. Проти Путіна були тоді висунені, як пишуть російські газети, звинувачення у зв'язках з кримінальними авторитетами, через яких він ніби організовував продаж російських суден за заниженими цінами, і навіть в нелегальному виробництві порнофільмів.

Загалом, якщо інформація про те, що саме Кошмаров - автор ідеї "блоку Грача", підтвердиться, то суперникам червоного спікера безпечніше завчасно покинути межі нашої батьківщини. Піди потім доводь сусідам і кримському електорату, що перебуває під комуністичним гіпнозом, що Рух з татарами не п'ють кров християнських немовлят щоранку, ендепісти - не резиденти Бен Ладена в Симферополі, а всі тундрівці не зберігають у буфеті скальпи неплатників податків.

Може, краще скинутися всім світом і перекупити у СДПУ(о) Гліба Павловського, або заманити в Крим на головне червоне крісло Сажі Умалатову?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харків
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: