Депутати дивуються нерішучості Кучми. Медведчук не лякається указу президента

Понеділок, 12 листопада 2001, 13:27
За словами першого віце-спікера Верховної Ради Медведчука, станом на понеділок ще не внесено жодної пропозиції від депутатів щодо змін закону про вибори, які були означені у листі Кучми до Верховної Ради відразу після підписання означеного закону.

Медведчук додав, що це було предметом обговорення на погоджувальній раді у понеділок. За його словами депутати задавали питання – чому президент звернувся до парламенту з листом, а не подав відповідний законопроект. "Своє право, як суб'єкт законодавчої ініціативи президент не використав" – сказав Медведчук і додав, що це право президента.

Водночас, за словами Медведчука, голова профільного комітету парламенту Юлій Йоффе повідомив, що "є безліч пропозицій щодо змін закону про вибори".

Відповідаючи на питання про ставлення до указу Кучми, яким обіцяно проведення чесних і прозорих парламентських виборів, Медведчук зазначив: "Правила проведення таких виборів [чесних і прозорих] може бути забезпечено лише законом, який ухвалила Верховна Рада". Указ Кучми перший віце-спікер назвав "баченням президентом" цієї проблеми.

Водночас заслужений юрист України Медведчук наголосив, що указ є підзаконним актом, який не може бути вищим за закон.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування