У Нью-Йорку розбився пасажирський літак. На борту було 255 осіб

Понеділок, 12 листопада 2001, 17:33
Літак, який виконував рейс номер 587 з Бостона в Санто-Домінго (Домініканська республіка), розбився в 15 км від аеропорту Джона Кеннеді у Нью-Йорку приблизно о 16.00 (близько 09.00 за місцевим часом). На борту літака перебувало 255 осіб - 246 пасажирів и 9 членів екіпажу.

Як повідомляє CNN, літак впав в районі Куїнс, де пожежею пошкоджено 4 будівлі. Приблизно там була велика бензозаправна станція. Із землі підіймаються у небо клуби диму, до місця аварії направлені машини швидкої допомоги і поліція. Усього до місця трагедії направлено 44 пожежних машини і біля 200 пожежників.

Літак, який впав у житловий район Нью-Йорку, вибухнув у повітрі. Про це свідчать очевидці. З їх слів, літак летів на дуже низькій висоті, коли стався сильний вибух. Після цього авіалайнер розвалився на частини. При цьому відвалився принаймні один двигун, зазнали пошкоджень 12 будівель на місці трагедії.

У момент катастрофи у повітрі був бойовий літак ВПС США, який патрулював повітряний простір над містом. Разом з тим поки немає свідоцтв того, що бойові літаки були підняті у повітря в зв'язку з якоюсь загрозою теракту, повідомляє РІА Новини. Винищувачі ВПС США продовжать патрулювати повітряний простір над місцем трагедії.

З метою безпеки перекриті всі мости і тунелі навколо Манхеттена - центрального району Нью-Йорка. Закриті всі три міські аеропорти. На місце трагедії прибув мер Нью-Йорку Рудольф Джуліані.

За даними Пентагону, екіпаж авіалайнеру нічого не повідомляв про якісь випадки або неполадки на борту. На місці катастрофи працюють 44 пожежні машини і 200 пожежних.

Відомо, що літак впав після того, як вилетів з аеропорту Джона Кенеді, де у нього була запланована посадка. Але виліт літака було затримано на 30 хвилин, повідомляє телекомпанія CNN. Причини такої затримки поки невідомі.

У зв'язку з останніми подіями президент США Джордж Буш викликав у Білий дім всіх співробітників своєї адміністрації. Він уважно стежить за ситуацією.

Вранці у понеділок за вашінгтонським часом Джордж Буш повинен був провести зустріч з групою російських і американських журналістів, присвячену візиту Володимира Путіна в США. Однак в зв'язку з авіакатастрофою зустріч відкладена.

У свою чергу адміністрація США "нічого не виключає", розслідуючи можливі причини катастрофи американського авіалайнеру біля аеропорту Нью-Йорка, повідомив прес-секретар Білого дому Арі Флейшер.

З його слів, необхідно проявляти "велику обережність" в оцінці причин авіакатастрофи. Флейшер повідомив також, що розслідування інциденту зараз проводиться федеральним урядом США, повідомляє РІА Новини.

Флейшер повідомив, що Джорджу Бушу було повідомлено про катастрофу о 16.25 і він негайно ввів у дію відповідні структури уряду для розслідування ситуації і рятувальних робіт. За даними джерел в адміністрації, спочатку Білий дім планував з метою обережності закрити всі аеропорти в США, але потім ці заходи були визнані недоцільними.

Флейшер підтвердив також, що плани візиту президента Росії у США залишаються у силі.

Експерти національної комісії США з безпеки на транспорті знайшли один "чорний ящик" з борту літака А-300. Це - один з двох бортових самописців, фіксуючих інформацію про політ. Другий "чорний ящик" із записами розмов у кабіні пілотів поки не знайдено.

Водолази берегової охорони США виявили і почали підйом уламків літака, що виявилися на дні затоки біля берега в нью-йоркському районі Куїнс, де сталася трагедія. Основна частина уламків літака впала на житлові будинки і територію бензозаправної станції.

Як повідомила журналістам голова Національної ради з безпеки на транспорті Маріон Блейкі, катастрофа пасажирського лайнера була викликана технічною несправністю.

За її словами, попередні дані дозволяють розглядати лише версію про технічну несправність як основну. Більш точну інформацію можна буде отримати після розшифровки даних чорного ящика, знайденого серед уламків літака.

У той же час голова ради директорів, що виступив на прес-конференції авіакомпанії "Амерікен ейрлайнз" Дональд Карті заявив, що керівництво авіакомпанії поки не має у своєму розпорядженні відомостей, які дозволють зробити які-небудь висновки про причини аварії. З його слів, планова перевірка і техобслуговування лайнера були проведені у минулу неділю. Більш повна перевірка роботи систем машини проводилася на початку жовтня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
Усі новини...