Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ПІДПИСАВ ЗЕМЕЛЬНИЙ КОДЕКС

Вівторок, 13 листопада 2001, 09:54
Президент Кучма підписав у вівторок Земельний кодекс, що вводить приватну власність на землю. Про це Інтерфакс-Україна повідомив прес-секретар президента України Ігор Сторожук.

З його слів, закон набирає чинності 1 січня 2002 року.

Ухвалений Верховною Радою України 25 жовтня Земельний кодекс передбачає передачу землі в приватну власність. Разом з тим, кодексом вводиться п'ятирічний мораторій на операції з купівлі-продажу будь-якої землі. У період з 2005 до 2010 року можна буде продавати не більше за 100 га земель сільськогосподарського призначення одній людині.

Кодекс також передбачає, що землі сільгосппризначення не можуть передаватися у власність іноземним громадянам, особам без громадянства, іноземним юридичним особам і іноземним державам.

Глава держави, раніше висловивши схвалення документа, разом з тим заявив про незгоду з нормою про те, що купівля-продаж землі дозволена тільки з 2005 року.

Як повідомлялося, Компартія збирається звернутися до Конституційного суду з поданням у зв'язку з допущеними, на думку комуністів, керівництвом і більшістю парламенту "грубими порушення при голосуванні щодо Земельного кодексу".

Читайте також:

Комуністи зроблять подання до КС щодо закону про вибори і Земельного кодексу після того, як їх підпише Кучма

ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА ЗЕМЕЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Голосування із Земельного кодексу проходило в кабінеті віце-спікера. Зайця побили

Комуністи розбили урну для голосування щодо Земельного кодексу і знищили бюлетені

Медведчук дуже хоче здати "екзамен на зрілість парламенту"


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування