Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер близьких до Тимошенко шахтарів заявляє про стеження за ним з боку спецслужб

Вівторок, 13 листопада 2001, 13:38
Глава Конфедерації вільних профспілок і Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявляє про тиск на нього з боку силових структур – з травня 2001 року за його родиною ведеться демонстративне стеження.

Раніше, заявив Волинець на прес-конференції у Києві, він думав, що стеження здійснювали кримінальні структури, і про факти спостереження письмово повідомив у Службу безпеки, Міністерство внутрішніх справ, Генеральну прокуратуру. Після цього, з його слів, за ним і його сім'єю стали стежити представники спецслужб. У той же час, в СБУ, МВС і Генпрокурорі йому відповіли, що не ведуть за ним стеження.

Волинець вважає, що тиск на нього здійснюється з метою "переобрати керівництво профспілки і зробити так, щоб профспілку очолювали ті, кого вибрала влада". А також щоб змінити поведінку профспілок, щоб вони не виконували свої цілі і задачі із захисту інтересів робітників.

Профспілка Волинця вважається близькою до Юлії Тимошенко – він входить до керівництва Конгресу громадських організацій, що виступили на підтримку передвиборчого блоку екс-віце-прем'єра.

Зі слів Волинця, він проінформував про тиск на нього з боку спецслужб міжнародні профспілки, Міжнародну організацію праці, Міжнародну конфедерацію вільних профспілок, і зараз це питання, з його слів, розглядається на міжнародному рівні.

На прес-конференції профспілковий лідер також заявив про порушення прав профспілок в Україні, насамперед незалежних профспілок. Зі слів Волинця, закон про профспілки в країні суперечить міжнародним нормам.

Профлідер повідомив, що обговорив це питання у вівторок на зустрічі з прем'єром Анатолієм Кінахом, який, зі слів Волинця, обіцяв розібратися з ситуацією. В середу на зустрічі з міністром юстиції Сюзанною Станік він пообіцяв підняти питання відповідності закону про профспілки міжнародним стандартам.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування